Din 2016 se vor putea plăti parcările și online la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca va iniția un proiect care să permită plata online a parcărilor, potrivit unui răspuns oficial oferit consilierului local PNL, Ioan Bîldea.

primaria-cluj-napoca

Consilierul a prezentat Primăriei un proiect de vizualizare și gestionare online a locurilor de parcare aflate pe domeniul public care se închiriază cu abonament lunar sau anual.

Din 2016, parcările se vor putea plăti online la Cluj-Napoca. Cel puţin aşa reiese din răspunsul oferit de Primărie în urma unei propuneri făcute de consilierul local Ioan Bîldea.

„Serviciul Public de Interes Local pentru administrarea parcărilor împreună cu Serviciul Strategii de Informatizare sin cadrul Primăriei are în lucru un proiect care să permită plata online a parcărilor. Acesta ar putea fi funcţional începând cu anul 2016”, spun reprezentanţii Primăriei.

Aceştia au mai precizat că în momentul în care va fi finalizat, după testare, va fi aplicat pentru cetăţenii din Cluj-Napoca, urmând ca apoi să fie extins şi pentru proprietarii de autoturisme din alte localităţi.

Consilierul Ioan Bîldea este de părere, însă, că Primăria va implementa doar o soluție punctuală și nu un sistem complet.

„Apreciez intenția Serviciului local de Administrare a Parcărilor de a introduce plata online a parcărilor, începând cu anul 2016. Totuși, doresc să subliniez faptul că este foarte importat ca această inițiativă să fie extinsă, astfel încât să avem o rezolvare completă și o eliminare totală a procedurilor birocratice actuale, care presupun nu doar o deplasare la sediul primăriei, ci și timp pierdut pe la ghișee. Toate documentele necesare ar trebui să poată fi depuse online, la fel și completarea formularului care conține criteriile după care se face alocarea locurilor de parcare. Cu puțin efort din partea Serviciului de administrare a parcărilor, toată lumea va avea de câștigat, deci nu văd nici un motiv pentru care primăria ar implementa doar o soluție punctuală și nu un sistem complet”, a spus Ioan Bâldea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.