Din dragoste pentru lectură. Bibliotecă montată în scara unui bloc din Cluj-Napoca

Cunoscutul scriitor clujean Gabriel Bota a realizat o mini-bibliotecă în scara blocului în care locuiește, iar orice vecin poate împrumuta un volum și poate contribui cu o carte.

Ideea proiectului i-a venit scriitorului clujean Gabriel Bota.

„Mica bibliotecă de scară de bloc e tot mai bogată! Am fost foarte uimit de cât de virală a devenit povestea ei și le mulțumesc tuturor celor care au distribuit! Bineînțeles că au fost și tot felul de comentarii de genul “bine bă că ești tu deștept” sau “o să se fure” sau “la ce ajută”.

Le spun tuturor că cel mai important este actul cultural în sine, încrederea în oameni și în binele din ei, că totul este posibil dacă începem noi înșine să fim posibili! În plus, biblioteca funcționează, e acolo, e vie! Cărțile le-am avut, rafturile (pe care înainte a stat papa pentru animăluțe) mi le-a donat un prieten care își susține prin forțe proprii o afacere mică dar serioasă”, scrie Gabriel Bota pe Facebook.

„De ani de zile încurajez cititul, ba prin Festivalul Internațional de Carte Transilvania, ba prin acțiuni inedite precum Read & Ride, ba prin multe altele pe care le-am făcut în trecut! Nu regret nimic! Sper ca într-o zi să și reușesc!

Citiți și iubiți! Restul vine oricum!”, adaugă scriitorul clujean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.