Directorii școlilor clujene care refuză să deschidă curțile în afara programului școlar, amenințați cu demisia de primarul Emil Boc

Primarul Emil Boc a ținut o adevărată pledoarie pentru sport, miercuri, înaintea ședinței Consiliului Local, susținând că există o HCL din 2009 care prevede permiterea accesului elevilor în curțile școlii și în afara orelor de curs.

Directorii unităților de învățământ sunt amenințați cu demisia de primar dacă refuză să permită accesul elevilor în curțile școlii în afara orelor de curs.

Avem o hotărâre de Consiliu Local din 2009 legată de curțile școlilor, prin care se aprobă accesul liber al elevilor inclusiv sâmbăta, duminica și în timpul vacanței. Ce poate fi mai clar decât atât, e negru pe alb”, a spus Emil Boc, miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Primarul a stabilit cu inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc, ca la evaluarea directorilor din august și septembrie, să se țină cont de respectarea acestei hotărâri, iar cei care nu o respectă să fie demiși.

Să nu mai fie sfidată hotărârea de unii directori din oraș! Sportul are multe beneficii și trebuie încurajat prin orice mijloc cu putință, mai ales că România are cea mai mare rată de obezitate la adolescenți din Uniunea Europeană, așa îmi închei pledoaria pentru sport”, a spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.