Directorul aeroportului clujean, prezent la ședința Consiliului Internațional al Aeroporturilor – zona Europa

La Amsterdam are loc astăzi sedința Comitetului Director al ACI Europe (Consiliul Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa), în contextul în care Olanda deține până la finele lunii iunie a acestui an, Presedinția Consiliului Uniunii Europene.

ciceo la sedinta ACI Europe

În cadrul şedinţei se vor analiza colaborarea ACI și a aeroporturilor cu instituțiile europene, progresul legislației specifice aviației civile, securitatea aviației civile și activitatea comitetelor de lucru.

Agenda reuniunii ACI Europe include și o întâlnire de lucru cu doamna Sharon Dijksma, Secretar de Stat pentru Transporturi în Guvernul Olandei, având în vedere calitatea de președinte al Consiliului TTE (Transporturi, Telecomunicații și Energie), pe care aceasta o deține pe parcursul Președinției olandeze. Consiliul TTE reunește pe cei 28 de miniștri de resort din statele membre UE iar reuniunea acestui Consiliu este programată să aibă loc la 7 iunie 2016.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj continuă să fie deosebit de activ pe plan european şi are o contribuţie importantă la dezbaterile privind strategia aviaţiei civile în condiţiile unei pieţe foarte dinamice afectată de competitie, noi cerinţe privind siguranţa şi noi cerinţe pentru a face faţă ameninţărilor teroriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.