Directorul Camerei de Comerț Cluj, pus sub control judiciar

Procurorii DNA Alba l-au pus sub control judiciar pe Ștefan Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj în urma descinderilor de luni.

stefan dimitriu cci clujÎn calitate de administrator al societăţii Napoca Construcţii, Dimitriu este acuzat că ar fi contrasemnat nişte documente falsificate, pe baza cărora a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi construcţia „Staţiei de Epurare a Apelor Menajere pentru localitatea Ocna Sibiului”, proiect finanţat în proporţie de 76,54% prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013.

„La licitaţia organizată în data de 4 decembrie 2012 s-a prezentat şi SC De Construcţii Napoca SA care a și câștigat licitația, dovedind ‘experienţa similară’ prin susţinerea acordată, în condiţiile art. 190 din OUG 34/2004, de către un terţ susţinător, societate comercială înregistrată în Liban. De documentația respectivă, întocmită în fals, s-a ocupat un presupus reprezentant al terțului susținător împreună cu inculpata Tudorache Cristina, pe baza înţelegerii cu reprezentanţii SC De Construcţii Napoca SA.

Despre documentele depuse în cadrul procedurii a luat cunoştinţă inculpatul Dimitriu Ştefan Florea, în calitate de administrator al SC De Construcţii Napoca SA, care le-a contrasemnat, inclusiv pe cele falsificate, deşi la dosarul de achiziţie a fost identificată o împuternicire prin care era mandată o altă persoană pentru semnarea oricărui document din procedura atribuirii contractului. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că această persoană nu a semnat niciun document în numele SC De Construcţii Napoca SA”, se arată în referatul DNA.

În urma celor constate procurorii DNA Alba au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de şeful CCI Cluj şi punerea sa sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând din 3 martie, pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Pe perioada controlului judiciar, Dimitriu trebuie să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie.

În acelaşi timp, nu are voie să părăsească municipiul Cluj-Napoca decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, nu se poate apropia de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, nu poate comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea, şi nu are dreptul să deţină, să folosească şi să poarte arme.

foto: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.