Discoteca 90, succes incontestabil la prima ediție în BT Arena! Au fost anunțați artiștii care vor urca pe scena la ediția a doua de anul viitor

Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca a găzduit vineri seara, 15 septembrie, prima ediție a evenimentului Discoteca 90, care a adus în fața publicului cele mai importante nume ale muzicii care au făcut senzație în anii 80-90, iar hiturile lor continuă să se audă și în ziua de astăzi pe toate posturile de radio și la multe alte festivaluri.

Spectatorii au venit în număr foarte mare să îi asculte pe artiștii invitați la această primă edițe și au dansat pe ritmurile impuse de hiurile cu care generații întregi au crescut.

Muzica nemuritoare a anilor 90 continuă să fie la modă

Show-urile pe scenă au început la ora 19:00, când a urcat trupa BELLINI, o trupă pop fondată în 1997, în Germania, care a adus ritmurile energice ale muzicii braziliene în casele și discotecile acelor vremuri. Dintre hiturile celebre care au răsunat în BT Arena aseară a fost și piesa „Samba de Janeiro” sau „Samba do Brasil”. 

Foto Gabor Istvan-Gabor

O altă trupă extrem de iubită a generației optzeciste este REDNEX, originară din Suedia, care îmbină stilul country american cu euro-dance modern. „Wish you were here”, „Cotton Eye Joe” sau „The Spirit of The Hawk”, sunt trei dintre cele mai celebre hituri ale lor care au fost bine primite de publicul clujean.

Foto Gabor Istvan-Gabor
Foto Gabor Istvan-Gabor

După energica trupă Rednex, a venit rândul unei alte trupe renumite dn anii 90 să urce pe scenă, CAPPELLA, un duo de succes care a ocupat primul loc în topurile muzicale ale vremurilor. Astfel, hituri precum „U Got 2 Let The Music”, „Move On Baby” și „U & Me”.

Foto Gabor Istvan-Gabor

Grupul s-a destrămat în 1999, dar melodiile lor au continuat să se regăsească în playlisturile muzicale ale cluburilor și multor evenimente. La Cluj-Napoca au venit componenții trupei Cappella, Vikki Waters și Jay McCurdy.

Următorul artist care a urcat pe scenă a fost DOUBLE YOU, care îl are în componență pe vocalistul WIlliam Naraine și trupa a luat ființă în 1985. Artistul a făcut show și a scos publicul la dans pe melodiile sale.

Foto Gabor Istvan-Gabor

Un alt artist extrem de iubit de publicul din România este rapperul britanic ICE MC, care a debutat în Italia alături de Savage cu single-ul Easy (1989).

Foto Gabor Istvan-Gabor

Artistul este cunoscut pentru hit-urile „Think About the Way”, „It’s a Rainy Day” și „Take Away the Colour”, iar la Cluj-Napoca a făcut show alături de o parteneră de scenă. Acesta a coborât și în fața scenei și a dat mâna cu spectatorii prezenți.

Cunoscut pentru celebrele melodii „Mambo No. 5” sau „Sweet Like Cola”, ori „I got a Girl”, LOU BEGA a fost extrem de bine primit în BT Arena, fiind un artist care nu e străin de România, el mai având concerte la Cluj, Timișoara, București, dar și în alte orașe.

Foto Gabor Istvan-Gabor

LOU BEGA a adus o lume întreagă pe ringul de dans și continuă să o facă, chiar și mai bine de 20 de ani mai târziu. Și la Cluj-Napoca publicul prezent la Discoteca 90 s-a simțit foarte bine pe melodiile sale și au dansat fără oprire.

Regina muzicii dance, brazilianca CORONA a urcat pe scena Discoteca 90 într-o ținută provocatoare și i-a încântat pe spectatori cu spectacolul său și hiturile ieri precum „The Rhythm of the Night”, piesă cu care a debutat în 1994.

Foto Gabor Istvan-Gabor

Aceasta a coborât în mijlocul publicului, flancată de oamenii de ordine și a trecut prin mijlocul spectatorilor prezenți la party zone, iar un alt moment inedit a fost când a chemat doi tineri din public pentru a dansa cu ea pe scenă.

A interpretat și alte melodii care au devenit adevarate hituri în plan internațional, cum ar „Baby Baby”, „Try me out” și „I don’t wanna be a star” (1995).

Ultimul recital al serii primei ediții Discoteca 90 a fost cel al trupei LA BOUCHE, un duo celebru care a făcut senzație la mijlocul anilor 90 alături de regretate Melanie Thornton, din care a rămas doar Lane McCray. Acesta a urcat singur pe scenă, spre dezamăgirea fanilor care și-ar fi dorit și o prezență feminină.

Din repertoriul LA BOUCHE nu a lipsit hitul clasic „Be My Lover”, „Sweet Dreams” sau
„You won’t forget me”.

Discoteca 90, ediția 2023 s-a încheiat târziu în noapte, iar organizatorii au anunțat deja data când va avea loc ediția a doua, pe 20 septembrie 2024, dar și artiștii care vor urca pe scenă.

Trupele care vor urca pe scenă la ediția de anul viitor sunt FIVE, HADDAWAY, Captain Jack, Culture Beat, NO MERCY, Alice DJ și Groove Coverage.

Discoteca 90 este un eveniment organizat de Backstage Production, care a mai pus în scenă concerte de referință la Cluj-Napoca, cum ar fi STING, HAVASI Symphonic Concert, Thomas Anders & Modern Talking band, Bryan Adams (organizator local), Deep Purple, Holograf și EDDA Művek – Rock fără frontiere.

TEXT / VIDEO: Vasile Manu și Florin Mureșan

FOTO © Gabor Istvan Gabor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.