Doctorul Marinescu, despre vaccinul anti-COVID: „În Marea Britanie s-au vaccinat 1 milion de oameni și nu a existat nicio reacție adversă notabilă”

Doctorul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, a vorbit despre efectele adverse ale vaccinului împotriva Covid-19.

Doctorul Adrian Marinescu a vorbit despre efectele adverse ale vaccinului împotriva Covid-19, aducând în discuție exemplul campaniei de vaccinare din Marea Britanie, unde peste 1 milion de oameni au primit deja serul de la Pfizer.

„A fost obținut într-un timp scurt vaccinul, dar s-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență, peste 90-95%. Din cei care s-au vaccinat în Marea Britanie, probabil un milion de oameni, nu a existat nicio reacție adversă notabilă care să pună probleme. În afară de cele locale și cele imediate, care au durat câteva zile.

Contraindicația clară și care are dovezi în spate se referă la o alergie severă, la dovada clară că a existat un șoc anafilactic în trecut, nu vorbim de simple alergii. Doar cei care au alergii importante, doar în cazul lor va fi vorba de prudență. Poate în cazul celor cu alergii severe se va afce doar o administrare, riscul ar fi mai mare la rapel”, a explicat Adrian Marinescu, potrivit alephnews.ro.

Primele 10.000 de doze de vaccin au ajuns deja în țară, iar duminică, pe 27 decembrie, va începe campania națională de vaccinare, cu primele cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.