Documentary Mondays, proiecții de film documentar la Casa TIFF din Cluj, începând din 29 februarie

Începând cu data de 29 februarie, în fiecare luni seara mergem la Documentary Mondays în Cluj. 5 filme documentare vor fi proiectate la Casa TIFF în perioada 29 februarie – 28 martie, începând cu ora 19:00, iar primul documentar va fi Song from the Forest.

Song from the forestSong from the Forest este povestea americanului Louis Sarno, care, acum 25 de ani, a auzit o melodie la radio, a mers pe urmele ei în jungla din Africa Centrală și a rămas acolo. A înregistrat peste 1000 de ore de muzică originală Baka. Acum este parte a comunității Baka și își crește fiul, pe Samedi. Respectând o veche promisiune, Louis îl duce pe Samedi în New York, o călătorie în care își dă seama că, deși nu face parte din această lume globalizată, globalizarea a ajuns și în pădurile tropicale.

În ordinea proiecţiei, celelalte 4 documentare sunt : Population Boom (7 martie) – în care aflăm dacă suprapopularea Pământului este o problemă reală şi dacă există soluţii, How to change the World (14 martie) – în care îi urmărim pe fondatorii Greenpeace în demersul lor de a defini mişcarea verde contemporană, Silenced (21 martie) – care ni-i prezintă pe trei foşti angajaţi ai Securităţii Naţionale Americane luptând pentru a descoperi cele mai întunecate colțuri ale războiului Americii împotriva terorismului şi Sumé – the Sound of a Revolution (28 martie) – despre prima trupă de rock care a cântat în limba groenlandeză, declanșând un val de naționalism care a dus la independeța Groenlandei după secole de colonialism.

Documentary Mondays este un program regulat iniţiat de Centrul Ceh Bucureşti în urmă cu 10 ani, în cadrul căruia sunt proiectate documentare pe subiecte cum ar fi societatea contemporană, ecologie, drepturile omului, LGBT, etc.

Filmul de luni seara la Centrul Ceh a devenit o tradiție pentru bucureşteni, dar, începând de anul acesta, Documentary Mondays ajunge şi în alte oraşe din România. Pentru început, se organizează proiecţii în Braşov (din data de 8 februarie) şi în Cluj, la Casa TIFF.

Documentary Mondays

29.02 – 28.03.2016 / Casa TIFF, Cluj-Napoca

Deschiderea programului : 29.02 / 19:00

Un eveniment organizat de Centrul Ceh în colaborare cu Casa TIFF

http://czech-it.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.