Doliu în fotbalul clujean! A murit fostul golgheter al României, Mihai Adam

Fostul mare jucător al Universității Cluj și al CFR-ului, Mihai Adam, de două ori golgheter al României, s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 75 ani.

ripmihaiadam1
universitateacluj.ro

Născut pe 3 iulie 1940 la Câmpia Turzii, Adam a marcat 107 de goluri în tricoul Universității Cluj, pe care l-a purtat în 226 de partide între anii 1962 şi 1972, iar în 1965 a ridicat deasupra capului singurul trofeu din vitrina clubului, Cupa României. A mai evoluat la Industria Sârmei Câmpia Turzii, Vagonul Arad, dar şi la CFR 1907, pentru care a evoluat 4 ani și a marcat de 47 de ori.

Mihai Adam a fost omagiat vineri atât pe site-ul oficial al Universității Cluj, universitateacluj.ro, cât și al CFR-ului, cfr1907.ro.

„Universitatea merge mai departe prin noi, cei care, învăţăm în fiecare zi din poveştile care-i au ca eroi pe oameni ca Mihai Adam. Legendele prind viaţă în fiecare zi!”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul clubului.

„Toată suflarea ceferistă transmite familiei sincere condoleanțe și-i mulțumește „băiatului din Sîncrai, care visa să devină fotbalist” pentru tot ce a izbutit în fotbalul clujean și îndeosebi la CFR. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este comunicat oficial al CFR-ului.

În prima ligă de fotbal a României, Mihai Adam a evoluat în 353 de meciuri, marcând 160 de goluri, fiind singurul fotbalist care a devenit golgheter al primei ligi pentru două cluburi din același oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.