Dosar penal pentru cei trei români care au părăsit zona de carantină din Suceava pentru a lua avionul de la Cluj spre Germania

Cei trei români care au părăsit zona de carantină instituită în Suceava şi au ajuns la aeroportul din Cluj-Napoca, cu intenţia de a urca într-un avion cu destinaţia Germania, sunt cercetate pentru zădărnicirea combaterii bolilor și se vor alege cu dosar penal.

Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a deschis dosar penal pe numele a trei muncitori care au părăsit zona de carantină Suceava, fără acordul autorităților, pentru a lua avionul din Cluj spre Germania.
 
„În data de 11.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2132/P/2020, dosar în care, prin ordonanțele procurorului din data de 11.04.2020 s-a dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de trei suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că cei trei suspecți au părăsit, fără acordul autorităţilor, zona de carantină instituită asupra municipiului Suceava și a comunelor limitrofe, măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii infectării cu coronavirusul SARS-Cov-2, stabilite prin Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020 și s-au deplasat la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca în scopul de a se îmbarca în una dintre cursele charter cu destinația Germania, pentru a presta muncă sezonieră în agricultură, fiind depistați de către organele de poliție în parcarea aeroportului.

Facem precizarea că cele trei persoane au fost preluate de către ISU Cluj şi transportate în locaţii de carantinare din judeţul Suceava”, a transmis Parchetul clujean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.