Două camioane pline cu lemne, oprite la control, iar șoferii „arși la buzunar” pentru că au refuzat cântărirea

Doi șoferi care transportau material lemnos au fost amendați, la Cluj, după ce au refuzat să ducă la cântărit camioanele cu care transportau lemnele.

Astfel, miercuri, 21 iulie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Floreşti – Post Poliţie Comunal Gilău au fost sesizați cu privire la faptul că un camion se deplasează transportând material lemnos neasigurat, pe DN1 E60, din direcția Huedin înspre Gilău.

Potrivit IPJ Cluj, la scurt timp, camionul a fost identificat și oprit, iar cu ocazia verificărilor întreprinse, s-a stabilit faptul că la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani. Totodată, la fața locului a fost solicitat sprijinul reprezentanților ISCTR.

Verificarea documentelor a relevat faptul că transportul se desfășoară în baza unui aviz pentru cantitatea de 42,5 mc de material lemnos. Astfel, conucătorului auto i-a fost solicitată supunerea vehiculului verificării prin cântărire, acesta din urmă refuzând.

În consecință, bărbatul de 35 de ani a fost sancționat de către reprezentanții ISCTR cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, în timpul verificărilor, pe breteaua de coborâre de pe Autostrada A3 – Trasilvania, a fost identificat un alt ansamblu de vehicule, care se deplasa  transportând material lemnos.

Ca urmare a opririi și verificării acestuia, s-a stabilit existența unui aviz pentru transportul unei cantități de 22.2 mc de material lemnos, însă datorită refuzului conducătorului auto de a supune vehiculul vrificării prin cântărire, reprezentanții ISCTR au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 4.000 de lei”, a mai precizat polițiștii clujeni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.