Droguri în valoare de 16 milioane euro, confiscate de DIICOT în 2014

Procurorul șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Giorgiana Hosu, a declarat vineri că, în 2014, au fost confiscate droguri în valoare totală de 16 milioane de euro, scrie Agerpres.

DIICOT

Cu prilejul prezentării bilanțului DIICOT pe anul trecut, Hosu a arătat că, în privința traficului și consumului de droguri, fenomenul a cunoscut ușoare creșteri, România rămânând totuși o țară de tranzit.

„Au apărut, și acesta este grav, noi substanțe cu efecte psihoactive, efectele fiind severe pentru consumatori. În general, heroina este adusă de către grupuri infracțional-organizate, formate din cetățeni turci cu conexiuni pe teritoriul României (…) Cocaina, din anchetele noastre, am constatat că intră în țară prin frontiera albastră, iar piața internă este limitată, dat fiind prețul mare al acestui tip de drog de mare risc. Au fost folosite ca metode de disimulare dintre cele mai diverse — spații speciale create în autoturisme, ambalaje cu produse alimentare sau nealimentare. Drogurile au fost impregnate, au fost injectate sau, și mai grav, ingerate”, a afirmat Hosu.

Ea a spus că s-a constatat o creștere a operațiunilor ilegale cu canabis, mai ales provenit din Spania, și o creștere a culturilor proprii în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.