Drumul spre EURO 2018 trece prin Cluj – România şi-a luat revanşa în faţa Rusiei, într-o atmosferă electrizantă în Sala Polivalentă!

Într-o atmosferă electrizantă şi susţinute de un public energic în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, echipa naţională de handbal feminin a României a răpus tancul sovietic şi campioana olimpică, Rusia, învingând-o cu scorul de 26-25 (15-12), luându-şi astfel revanşa după eşecul drastic suferit în meciul tur, disputat la Togliatti, scor 30-25 (17-15). „Tricolorele” au urcat pe prima poziţie în Grupa a 4-a a preliminariilor şi sunt favorite certe la calificarea la Campionatul European 2018.

Fetele antrenate de Martin Ambros au făcut un meci mare în Sala Sporturilor din Cluj, în faţa a 8.000 de spectatori, care au realizat o atmosferă fantastică şi le-au purtat spre o victorie memorabilă în faţa campioanei olimpice en-titre.

Cu Cristina Neagu motorul echipei şi cu Denisa Dedu în formă de zile mari în poartă, România a condus pe toată durata primei părţi, iar la pauză tabela arăta 15-12.

După cele 15 minute de odihnă, rusoaicele au revenit de la cabine mult mai motivate şi au adoptat un joc mult mai agresiv, făcând un marcaj foarte strâns la Neagu, care a fost blocată foarte bine. România nu stă doar în cea mai bună handbalistă a lumii şi a ieşit la rampă Eliza Buceschi, care a reuşit şi ea o evoluţie admirabilă în repriza secundă. Îngerul păzitor din poarta României, Denisa Dedu, a scos câteva mingi importante în momente cheie şi a fost o adevărată eroină în această seară la Cluj-Napoca.

Rusia a revenit şi a preluat conducerea la un moment dat în partea a doua, 19-16, însă „tricolorele” nu s-au lăşat intimidate de numele adversarului şi au remontat rapid scorul, terminând învingătoare într-un final dramatic şi incendiar, în care pulsul spectatorilor a atins cote alarmante. S-a terminat 26-25 cu un ultim atac irosit de Laura Chiper, şi cu o recuperare importantă a Elizei Buceschi în ultimele secunde.

Pentru România au marcat Buceschi 6 goluri, Drăguţ 4, Neagu 4, Chiper 4, Pintea 3, Băcăoanu 2, Oltean 1, Udriştoiu 1, Florica 1.

România conduce în grupa de calificare la Campionatul European, cu şase puncte din patru partide. pe locul doi e Austria cu acelaşi punctaj, iar pe trei Rusia, cu patru puncte, dar cu un meci mai puţin disputat. Ultimul loc este ocupat de Portugalia, cu zero puncte.

Programul următor al naţionalei este:

Austria – România (31 mai)
România – Portugalia (3 iunie).

Primele două locuri din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

„Suntem foarte fericiţi nu doar că am câştigat la două puncte, ci că am bătut Rusia care are un antrenor foarte bun, cu mare experienţă şi care are jucătoare fantastice”, a susţinut tehnicianul României, Ambros Martin.

„M-am simţit minunat atunci când mi-am auzit numele scandat de toată sala şi vreau să le mulţumesc pe această cale că au fost alături de noi şi ne-au susţinut chiar şi în momentele mai puţin bune ale noastre. De asemenea sunt foarte mândră de echipa mea, că am luptat în faţa unui adversar foarte puternic cum e Rusia. Consider că a fost o victorie muncită, asta ne-am şi dorit, ca la final să fim împlinite că am dat tot ce am avut mai bun”, a declarat portarul Denisa Dedu la conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.