Dumitru Prunariu, invitat special la TIFF! Anul acesta se implinesc 35 de ani de la primul său zbor în spațiu

Festivalul International de Film Transilvania il omagiaza printr-o proiectie speciala la Casa de Cultura a Studentilor pe fostul cosmonaut Dumitru Prunariu cu ocazia implinirii a 35 de ani de la primul sau zbor in spatiu.

dumitru_prunariu

În parteneriat cu Discovery România, TIFF îi va dedica o proiecție specială lui Dumitru Prunariu, pentru a celebra 35 de ani de la primul său zbor în spațiu, în data de 14 mai 1981. Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, va fi prezent la proiecția filmului Operation Avalanche, r. Matt Johnson (SUA), precedat de scurtmetrajul Opt zile în cosmos (arhiva Sahia Film), sâmbătă, 28 mai, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților. Prunariu a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial Intercosmos și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Operation Avalanche, r. Matt Johnson (SUA), prezentat la Sundance 2016, relatează întâmplările din 1967, când patru agenţi CIA sub acoperire au fost trimişi la NASA unde s-au prefăcut că sunt echipa de producţie a unui film documentar. Descoperirile agenţilor au dus la una dintre cele mai mari conspiraţii din istoria Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.