După 14 ani, „U” Cluj e din nou în finala Ligii Naționale de baschet feminin

Bucurie uriașă în marea familie a Universității Cluj, după ce baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic au câștigat și meciul doi al semifinalei cu CSM Târgoviște, marți, 11 aprilie, în deplasare, scor 62-90 (10-18 / 14- 27 / 17-25 / 21-20), și au obținut calificarea în finala Ligii Naționale de baschet feminin, acolo unde nu au mai ajuns de 14 ani.

Clujencele au început în forță meciul doi disputat în Sala Sporturilor din Târgoviște și au încheiat primul sfert cu un avantaj de opt puncte, avantaj care a crescut la 21 de puncte la finalul sfertului secund. „Studentele” s-au menținut la conducere și după pauza mare, gazdele neavând puterea să revină în joc grație unui joc foarte bun al alb-negrelor și meciul s-a încheiat cu un avantaj, incredibil!, de 28 de puncte.

Universitatea Cluj va juca, cel mai probabil, finala împotriva campioanei Sepsi Sf. Gheorghe, având în vedere că maghiarele au învins-o pe Olimpia CSU Brașov în primul meci al celeilalte semifinale cu un categoric 89-44. 

Cea mai bună marcatoare a Universității Cluj a fost Taneisha Harrison, cu 22 de puncte, urmată de Andra Mandache (12 puncte), Brittany Denson (11), Gabriela Irimia (10), Nicole Dixon (10), Dajana Butulija (9), Marie Swanier (7), Teodora Neagu (3), Bianca Voica (3) și Marina Sfârlea (3).

De la Târgoviște, cele mai bune marcatoare au fost Porchia Green, cu 27 puncte, urmată de Monique Coker (14 puncte) și Prorche Cherrelle Poole (10 puncte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.