După doi ani de plimbare pe malul Someșului, marșul comunității LGBTQ va avea loc în centrul Clujului, pe 15 iunie!

Cea de-a treia ediție a Marșului Cluj Pride, organizat de comunitatea LGBTQ în luna iunie, va porni în acest an din centrul Clujului, Piața Unirii.

Organizatorii evenimentului susțin „după doi ani de plimbare pro-activă pe malul Someșului”, în acest an „şi-au câştigat dreptul” de a fi vizibili în centrul Clujului.

„Sâmbătă 15 iunie, ne dăm întâlnire la ora 17.00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de unde vom pleca pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Bulevardul 21 Decembrie 1989, urmând să ne întoarcem și să sărbătorim în Piața Unirii, în inima orașului”, anunță comunitatea LGBTQ din Cluj.

„După doi ani de plimbare pro-activă pe malul Someșului, comunitatea LGBTQ locală își câștigă dreptul de a fi „oficial” vizibilă și în centrul orașului, acolo unde, între noi fie vorba, suntem prezenți zi de zi, de teamă, în invizibilitate. (…) Suntem aici să revendicăm drepturile comunității LGBT din România. Oameni care nu ne cunosc ne întrebă de ce ieșim în stradă la Cluj. Pentru că avem dreptul! Ca orice clujean, avem și noi dreptul la întruniri publice”, transmit organizatorii.

„Marșul CLUJ PRIDE face parte din festivalul CLUJ PRIDE 2019, eveniment ce își dorește să pună umărul la transformarea Clujului într-un oraș cu adevărat multicultural, tolerant și respectuos cu toți rezidenții săi, indiferent de diferențele dintre noi. Festivalul, inițiat și organizat de asociația LGBTQ clujeană PRIDE ROMÂNIA, va avea loc la Cluj-Napoca între 10 și 16 iunie”, mai transmit oganizatorii Pride Cluj 2019.

În 2018, comunitatea LGBTQ şi susţinătorii acesteia a fost nemulțumită de traseul aprobat de municipalitate, unul departe de centrul oraşului, spre deosebire Mitingul Normalității sau Marșul pentru Viață, evenimente organizate în Piaţa Unirii, punctul zero al Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.