Duș rece pentru U-BT Cluj după înfrângerea de la Sibiu

U-Banca Transilvania a primit un dus rece înaintea play-off-ului Ligii Naționale, după înfrângerea suferită duminică, 2 aprilie, în Derby-ul Ardealului, impotriva rivalei BC CSU Sibiu, contând pentru penultima etapă din faza Top 6 a Ligii Naționale, scor 75-67 (20-23, 13-15, 18-14, 24-15).

După un start ezitant, băieții lui Mihai Silvășan au turat motoarele și au încheiat primul sfert cu un avantaj fragil, de o posesie.

Sfertul al doilea a fost destul de sărac în reușite la ambele panouri, cele două echipe punând serios osul la treabă mai cu seamă în apărare.

Fără un joc foarte limpede, U-Banca Transilvania a controlat, totuși, ostilitățile până aproape de finalul sfertului al treilea și se părea că deznodământul va fi unul așteptat și meciul se îndrepta spre o victorie a liderului.

Însă ambiția sibienilor, împinși la spate de un public pătimaș , a crescut pe măsură ce drumul spre coș a devenit parcă tot mai greu de găsit pentru Moldoveanu & co. Până la final, echipa noastră a risipit un avantaj de 7-8 puncte și a cedat inițiativa gazdelor, care au pus repede unsprezece puncte în plus, cu 3 minute rămase din joc (66-55).

În ciuda răbufnirii de orgoliu a clujenilor, sibienii își păstrează sângele rece pe final și câștigă meciul.

„Este o înfrângere care ne doare! Din păcate, echipa din Sibiu și-a dorit mai mult victoria, au fost mult mai agresivi, iar noi nu am făcut față mental acestei agresivități. Deși am început bine jocul, nu am putut păstra avantajul avut, pe care trebuia chiar să îl mărim, iar în primele șapte minute din sfertul al patrulea am marcat doar trei puncte, acolo s-a facut diferența!”, a declarat antrenorul lui U-Banca Transilvania, Mihai Silvășan.

În următoarea etapă, U-BT Cluj va primi vizita formației CSM Steaua Eximbank București, miercuri, 5 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.