Echipa paralimpică a României este pregătită de lupta pentru medalii la Jocurile Paralimpice de la Londra!

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra va avea loc astăzi, când Flacăra Paralimpică va fi aprinsă în Cazanul Stadionului Olimpic, iar delegaţia noastră paralimpică este pregătită să reprezinte România în lupta pentru medaliile puse în joc.

Antrenamentele delegaţiei noastre s-au desfăşurat la Knowsley, între 13 şi 26 august, iar pe toată durata Paralimpiadei vor rămâne în Satul Paralimpic de la Stratford, Londra.

Primul din echipa noastră care va participa în competiţii este jucătorul de tenis de masă, Dacian Maksin, pe 30 august, la centrul EXCEL. Următorii vor fi Eduard Novak şi Imre Torok, pe 31 august, în cadrul cursei de 1 km pistă, pe velodromul olimpic şi pe 1 septembrie în cursa contratimp.

Naomi Ciorap va intra în competiţie pe 1 şi 2 septembrie, la 50 m şi 100 m craul, ce au loc la bazinul olimpic de înot. Naomi este cea mai tânără membră a echipei, dar asta nu o împiedică să ocupe locul 6 în Europa. În 2011 a doborât recordul mondial al Asociaţiei Sportivilor Nevăzători în clasa ei S13 la 100 m fluture şi 50 m spate.

Florin Cojoc va intra şi el în concurs la săritura în lungime pe 3 septembrie. Apoi, Eduard şi Imre vor reveni pe 5 septembrie, pentru competiţia contratimp de ciclism pe şosea şi pe 6 septembrie, în cursa de 26 de km de ciclism pe şosea, din Brands Hatch, Kent. Eduard este campion mondial la şosea şi velodrom, având şanse mari să cucerească o medalie la Londra.

Cea care va încheia participarea echipei paralimpice române este Naomi, care va concura din nou pe 8 septembrie, de data aceasta la 100 m bras.

„Suntem foarte entuziasmaţi de ceea ce va urma. Am muncit din greu să ajungem aici şi este o realizare foarte mare doar faptul că participăm la toate acestea. Echipa noastră paralimpică va da totul în aceste competiţii, iar ei vor fi câştigătorii noştri indiferent de rezultate. Mulţumim tuturor pentru sprijinul oferit! Împreună putem învinge!”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

Jocurile Paralimpice de la Londra se desfăşoară în perioada 29 august – 9 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.