Ediția a VI-a a Festivalului Alternativ Canin dedicat câinilor maidanezi, în Parcul de Sculptură Arkhai din Vlaha! Intrare liberă

Duminică, 19 august, va avea loc cel de-al 6-lea Festival Alternativ Canin din cadrul zilelor satului Vlaha, organizat de dr. Péter Madaras. Parcul de Sculpturi Arkhai invită necuvântătoarele mici şi mari, de rasă pură sau comună, să participe la sărbătoarea câinilor fericiţi, un eveniment unde toţi câinii vor fi premiaţi, indiferent de aspect sau abilităţi.

Festivalul Alternativ Canin ajuns la a 6-a ediţie este organizat de către medicul veterinar Péter Madaras în Parcul de Sculpturi Arkhai, în cadrul zilelor satului Vlaha. Ideea s-a născut de mulţi ani.

Lucrând foarte mult cu diverse asociaţii de protecţia animalelor, Péter a simţit deseori nedreptatea de a cataloga câinii în rasă pură şi „corcitură”. Crede că este disproporţionat să se organizeze expoziţii splendide pentru câinii cu pedigree, iar câinii de rasă comună să nu fie recunoscuţi de nici un fel.

Homo sapiens-ul a îmblânzit lupul pentru ca mai apoi să ajungă mai apoi la forma de câine, cel mai fidel partener, coleg şi prieten al omului. Cum pe atunci nu au existat rase, nici acum unii câini nu ar trebui consideraţi superiori altora, deoarece celor de „rasă” nu li se poate atribuie nici un merit că le-ar curge „sângele albastru” prin vene. Din aceste motive medicul veterinar a hotărât să organizeze un concurs pentru toţi câinii, indiferent dacă sunt de rasă sau nu şi să definească categorii care să-i facă pe toţi câştigători.

Dacă la concurs se va înscrie spre exemplu un un câine dinamic, lung, cu forme frumoase, el participă la categoria „atlet”, unde poate concura şi un câine de vânătoare sau un amstaff. Prin urmare va câştiga acel câine, care este pe placul juriului. Juriul nu este unul profesionist. Între membrii juriului sunt artişti, meşteri sau casnici, oameni poate la fel de diverşi ca si câinii participanţi, dar cu toţii iubitori de animale.

Câinii înscrişi în competiţie sunt din start câştigători: intrând în ring, primesc câte un lanţ cu numulit. Premiile sunt realizate de către artistul László Balázs, afişele şi flyerele de Elemér Könczey. Locaţia este Parcul de Sculpturi Arkhai al artistului Ernő Bartha, al cărui sculpturi de dimensiuni monumentale veghează până la sfârşit asupra noastră.

Intrarea este liberă. Pot participa şi câini cu dizabilităţi fizice.

Înscrierea se poate face în următoarele categorii:

Găluşcă mică
Vagabond de noapte
Fier beton
Special needs dog

Pentru o organizare mai uşoară, vă rugăm să va înscrieţi pe adresa de e-mail [email protected], menţionând la subiect Înscriere la Festivalul Alternativ Canin.

Expoziţia va avea loc duminică, 19 august, de la ora 9:30 în Parcul de Sculpturi Arkhai (Vlaha, str. Principală nr. 442), premierea va avea loc între orele 15-16. În program vor fi incluse şi o demonstraţie de dresaj, diverse activităţi pentru copiii şi echitaţie.

Ce trebuie să ştie căţelul? Nimic altceva decât să fie el însuşi, să se simtă bine în pielea sa şi să se bucure de moment. Aceasta este sărbătoarea căţeilor fericiţi, oricum ar fi ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.