Egal la primul meci de Europa League pe Cluj Arena. Pandurii vs Hapoel Tel-Aviv 1-1

Pandurii Târgu Jiu a obţinut o remiză cu Hapoel Tel-Aviv, scor 1-1, în prima manşă a turului III preliminar Europa League, partidă disputată pe Cluj Arena în faţa unei asistenţe reduse, de circa 7000 de fani.

© eClujeanul.ro

Gorjenii au început euforic de partidă, iar Dan Nistor deschide scorul în debutul meciului printr-un şut care-l surprinde pe Amos (4).

O combinaţie periculoasă în careul gazdelor o aduce pe Hapoel în situaţie de gol, dar şutul expediat de Damari de la marginea careului trece peste transversală (24). Doua minute mai târziu, un nou şut periculos pe spaţiul porţii lui Stanca, reţinut fără probleme (26). Forcing ofensiv al oaspeţilor dă roade în minutul 29, Hapoel egalează situaţia pe tabelă în urma unei lovituri libere de la 20 de metri de decarul oaspeţilor, Sasha.

Cristi Pustiai operează prima schimbare. Îl scoate pe Nicoară şi-l introduce pe Alin Buleică (34). Până la finalul primei reprize, Stanca respinge şutul lui Shechter, după un atac prelungit al oaspeţilor (40) şi repriza se încheie cu scorul de 1-1.

Început perfect de repriză secundă pentru elevii lui Pustai. Ocazie uriaşă de gol pentru Eric în debutul reprizei, acesta şutează din voleu pe spaţiul porţii, dar portarul oaspeţilor are o paradă de zile mari şi respinge de sub bară (48). Pandurii s-a instalat în jumătatea adversă şi ameninţă periculos poarta lui Amos, dar fără să pună în pericol poarta israelienilor.

Ocazie rarisimă pentru Hapoel – Dgani pasează în careu, de unde vine Shechter şi trimite un şut din prima, respins cu dificultate de Stanca în corner (58). Jocul entuziasmant al gazdelor nu schimbă situaţia pe tabelă dar scoate jocul din letargie; Matulevicius forţează obţinerea unui penalty în minutul 72, apoi ia o acţiune pe cont propriu şi îşi încearcă norocul cu un şut care nu prinde cadrul porţii (73). Eric mai trece în contul lui Pandurii o şansă de gol, mingea şutată din lovitură liberă de la 20 de metri pluteşte peste transversala oaspeţilor (85) şi tabela rămâne fixată la scorul stabilit în prima repriză.

Calificarea se joacă la Tel-Aviv, acolo unde israelienii pornesc din postura de favoriţi. Meciul este programat joi, 8 august.

Echipele de start:

Pandurii: Stanca – Momcilovic, Christou (c), Nistor, Unguruşan – Anton, Erico, Eric, Nicoară – Breeveld, Matulevicius

Rezerve: Mingote, Mamele, Buleică, Cristea, Brata, Pleaşcă, Lemnaru

Antrenor: Cristian Pustai

Hapoel Tel-Aviv: Amos – Colin, Gordana, Zaguri, Shechter (c) – Sasha, Dgani, Damari, Shimon, – Gerzicich, Ilic

Rezerve: Kleyman, Vermouth, Toama, Abutbul, Antebi, Safuri, Haimovich

Antrenor: Ben Simon Ran

Arbitru principal: Vitaliy Meshkov (RUS)
Asistenţi: A. Vorontcov, M. Gavrilin
Obs. Arbitri: Alain Hamer (LUX)
Delegat UEFA: Wolf-Gunter Wiesel

Cartonaşe galbene: Shechter (22), Unguruşan (29), Anton (62), Vermouth (87), Breeveld (89).
Spectatori: 7.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.