Elevii clujeni vor beneficia de burse mai mari din acest an!

Elevii clujeni din învățământul preuniversitar vor avea începând din acest an burse mai mari cu cinci legi, decizia fiind luată în ședința de marți a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Majorarea cu câte cinci lei a burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar cu rezultate bune la învăţătură şi a celor sociale, urmând să beneficieze de ele peste 13.000 de elevi în primul semestru.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local că se vor finanţa burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi de ajutor social.

Având în vedere că în bugetul de anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro, iar în acest an nu ştim pierderile pe care le vom avea, am reuşit să facem o mică modificare în ceea ce priveşte cuantumul burselor elevilor din învăţământul preuniversitar. Plătim burse tuturor elevilor care au media peste 8,50. Astfel, Consiliul Local Cluj-Napoca a stabilit cuantumul burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar pe semestrul I al anului şcolar 2018/ 2019, acestea fiind majorate cu câte 5 lei faţă de semestrul II din anul şcolar precedent. În total vor fi finanţate un număr de 13.195 de burse, cele mai multe – 10.311 – fiind burse de merit. Se vor finanţa burse de performanţă – 130 de lei, burse de merit – 100 de lei, burse de studiu – 85 de lei şi burse de ajutor social de 80 de lei”, a spus Tarcea, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, bursa reprezintă primii bani pe care îi câştigă un elev prin munca proprie, iar rezultatele sunt vizibile la nivelul exemenelor naţionale unde judeţul Cluj se clasează pe primele locuri la nivel naţional, municipiul Cluj-Napoca având un aport important în acest clasament.

După ce vom avea bugetul pe anul 2019, vom putea analiza dacă se mai majorarează bursele elevilor clujeni. Eu susţin că banii alocaţi copiilor trebuie să aibă o cotă cât mai mare, deoarece sunt şi aşa suficiente greutăţi”, a mai spus viceprimarul Tarcea.

În semestrul II al anului şcolar 2017/ 2018 au fost acordate un număr de 16.494 de burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.