Elevii şi preşcolarii intră de vineri în vacanţa de vară

Elevii din învăţământul preuniversitar şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţa de vară, potrivit calendarului anului şcolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

prescolari

Vacanţa de vară, care începe vineri, se va încheia pe 15 septembrie, urmând ca pe data de 16 septembrie să înceapă anul şcolar 2013-2014.

Elevii de clasa a VIII-a au intrat în vacanţă cu o săptămână mai devreme, urmând să susţină probele evaluării naţionale. Prima probă a evaluării naţionale – cea la limba română – va fi pe 25 iunie. Elevii aparţinând minorităţii naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 26 iunie. Ultima probă, cea la matematică, va avea loc pe 27 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi făcute publice pe 3 iulie.

Şi absolvenţii de clasa a XII-a au intrat mai devreme în vacanţă, în vederea susţinerii examenului de bacalaureat, care se desfăşoară în prezent, candidaţii susţinând în aceste zile proba de testare a competenţelor digitale, care se va încheia vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.