Esti fan Zumba? Vino la Zumbathon si fa-le o bucurie de Craciun tinerilor dependenti de dializa!

Instructorii de zumba din Cluj vor lua parte la un eveniment caritabil pentru tinerii dependenţi de dializă, organizat de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta”.

zumbathon

Evenimentul va avea loc sambata, 29 noiembrie, incepand cu ora 18:00, in spaţiul pus la dispoziţie de către Transylvania College la International Ballroom.

„Zumbathon” face parte din campania de informare iniţiată de Primăria Cluj-Napoca în cadrul proiectului european „We love Eating! – Bucură-te de Sănătate!”, tinerii cu insuficienţă renală cronică fiind, în cadrul programului, grupul-ţintă vulnerabil, din cauza nevoilor de alimentaţie extrem de restrictive şi specifice.

Banii strânşi în urma acestui eveniment vor fi utilizaţi de către asociaţie pentru a le organiza tabăra de iarnă – „Speranţa Dăruieşte Viaţa” – în timpul sărbătorilor finalului de an. Astfel, masa festivă de sărbători a tinerilor din cadrul asociaţiei va fi gătită cu respectarea principiilor alimentaţiei sănătoase promovate de către Comisia Europeană prin Direcţia Generală pentru Sănătate şi Consumatori (aşa cum sunt acestea recomandate prin campania We Love Eating!), iar reţetele sănătoase şi specifice tipului restrictiv de alimenaţie impus de această boală cronică necruţătoare vor fi oferite de către nutriţionistul – voluntar al campaniei, Lorena Someşan.

Cei mai importanţi instructori de zumba din inima Transilvaniei îşi oferă cu această ocazie timpul şi priceperea pentru a le oferi participanţilor 2 ore de mişcare, distracţie, voie bună şi sănătate, toate încasările fiind donate acestor tineri vitregiţi de soartă.

Ramona Damacus, unul dintre cei mai cunoscuţi instructori de zumba din România – a reuşit să strângă în jurul acestui proiect toţi tinerii instructori din Cluj, care, pentru o zi, uită de concurenţa, de orgolii de ambiţii şi se întâlnesc pentru a oferi bucurie şi speranţă acestor copii. Initiaţiva lor adună anual un număr tot mai mare de participanţi, sute de clujeni anunţându-şi deja participarea pe paginile de socializare.

Pentru iubitorii de zumba, în acest an, la Zumbathon vor participa doi monştri sacri ai acestui gen de sport: Mo Diakite şi Alina Duma. Ei vor aduce cele mai noi mişcări şi ritmuri latino în acest sport care îmbină muzica, ritmul şi mişcarea fizică.

Tinerii dependenţi de dializă beneficiază pe tot parcursul anului de suport medical, financiar şi psihologic din partea Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie, „Claudia Safta” – care organizează evenimente caritabile în încercarea de a acoperi costurile necesare acestor activităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.