Eveniment de referinta al inventicii la Cluj-Napoca

Asociaţia Inventatorilor din România, organism afiliat la IFIA – International Federation of Inventors Association, organizează în perioada 16 – 19 septembrie 2014, la Cluj-Napoca, evenimentul „Rolul invenţiilor în Progresul Societăţii”, un bun prilej de cunoaştere şi relaţionare pentru inventatorii din România.

„Am încercat să punem bazele unui eveniment care să promoveze inovaţia şi care să dea posibilitatea tuturor celor interesaţi de acest domeniu să întâlnească şi să cunoască inventatori recunoscuţi la nivel mondial din România. Vreau să semnalez prezenţa la Cluj-Napoca a domnului Dr. Vedres Andras, Preşedintele Federaţiei Mondiale a Inventatorilor, care va oferi medalii şi ordine internaţionale de merit inventatorilor ce au fost recunoscuţi pe plan internaţional. În cadrul manifestării, vor fi expuse realizări ale celor distinşi, pe holul din faţa Aulei Magna a Universităţii ‘Babeş–Bolyai’ din Cluj-Napoca”, a declarat Octavian Pleşa, Preşedintele Asociaţiei Inventatorilor din România şi organizatorul evenimentului.

octavian plesa inventator
Octavian Plesa

Asociaţia Inventatorilor din România a fost creată ca o necesitate de promovare a creativităţii, pe fondul lipsei unor semnale oficiale în această direcţie. Activitatea sa a permis multor inventatori să participe la manifestări internaţionale unde, ca membri ai asociaţiei, au beneficiat de diferite facilităţi.

Invenţiile membrilor asociaţiei s-au bucurat de aprecieri la manifestări de anvergură internaţională, cum sunt cele de la Nurnberg, Taipei, Bangkok, Zagreb, Budapesta, Seul sau Moscova, dar şi la numeroasele evenimente de profil organizate în Statele Unite ale Americii.

„Am ales Cluj-Napoca ca şi gazdă a evenimentului pentru a oferi sprijinul inventatorilor de aici, pentru a recunoaşte şcoala clujeană ce i-a format, dar şi pentru a-i populariza în faţa autorităţilor statului şi a mediului privat”, a mai spus Pleşa.

Scopul Asociaţiei Inventatorilor din România a fost întotdeauna acela de a promova inventatorii, indiferent de locul unde îşi desfăşoară activitatea. Asociaţia a oferit celor interesaţi informări despre expoziţiile organizate la nivel mondial, condiţiile de participare, dar şi consultanţă tehnică şi logistică pentru a asigura cea mai bună expunere pentru invenţii şi inventatori.

„Progres fără inovare, inovare fără invenţie şi invenţie fără inventator, nu există!”.

foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.