Eximtur implementeaza sistemul tip franciză

Agenţia clujeană de turism lucrează la implementarea unui sistem prin care sa acorde drept de operare societăţilor locale sub acest brand, în toate judeţele ţării.

Reţeaua Eximtur va include cel puţin câte o agenţie de turism în fiecare judeţ care va opera în franciză, alături de reprezentanţele proprii, a declarat Lucia Morariu, preşedintele companiei clujene.

„În primele şase luni ale anului am avut o majorare de 17% a afacerilor faţă de semestrul I din 2011. Cel mai bine merg turismul intern, unde creşterea este de peste 30%, şi turismul de business. Din păcate, ultima categorie e influenţată negativ de scăderea cursului leului faţă de euro. Aşa se întâmplă de obicei în anii electorali: urcă turismul intern, coboară cel de business. Noi promovăm turismul de calitate, nu neapărat hotelurile ieftine”, declară preşedintele Eximtur.

Compania clujeană cu o cifră de afaceri de 134,4 milioane de lei dezvoltă în prezent un sistem de franciză, prin care acordă unor societăţi locale independente drepturile de operare, de vânzări şi de utilizare a ofertelor Eximtur, alături de partea de consultanţă. „Ne vom extinde pe partea de francizare. Avem 10 astfel de unităţi până acum, alături de cele 14 proprii. Intenţionăm să extindem reţeaua de franciză în toate judeţele din România”, a adăugat Morariu.

Eximtur s-a înfiinţat la Cluj-Napoca în 1993 şi are 140 de angajaţi, dintre care 31 deţin acreditarea de profil IATA. În 2008 agenţia a înfiinţat şcoala de turism Eximtur, prin intermediul căreia organizează cursuri de calificare, formare profesională şi specializare pentru diferite meserii din domeniu. Compania clujeană s-a clasat pe locul doi într-un clasament naţional al agenţiilor de profil în funcţie de afacerile derulate anul trecut.

Top agenţii de turism din România (cifră de afaceri 2011)

1. Happy Tour 165 mil.
2. Eximtur 134 mil.
3. Perfect Tour 94 mil.
4. Accent Travel 71 mil.
5. Vola 66 mil.

 

Ziua de CJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.