Explozie la un bloc din cartierul Gruia, pe strada Migdalului nr 16

O deflagratie puternica s-a produs in jurul orei 12:00 intr-un bloc de locuinte din cartierul clujean Gruia, de pe strada Migdalului nr. 16, iar oamenii legii alaturi de primarul Emil Boc s-au deplasat la fata locului.

Un tanar in varsta de 19 ani, student, care locuia in chirie, are arsuri pe aproximativ 15% din corp si a fost transportat de urgenta la spital. I.S.U. a verificat fiecare apartament si nu mai exista alte victime, doar persoane care au facut atac de panica.

„M-am deplasat urgent la locul exploziei si am dispus, impreuna cu celelalte autoritati ale statului, masurile specifice: protejarea vietii oamenilor, securizarea zonei, paza permanenta a imobilului, asistenta de specialitate persoanelor afectate, inventarierea necesarului de locuinte de necesitate pentru familiile afectate. Blocul este vechi, construit in anii ’60, are 2 etaje si 13 apartamente. Apartamentele de la etajul 2 sunt avariate complet, partial cele de la etajul 1 si putin cele de la parter”, a sustinut edilul.

Trei apartamente au fost afectate grav în urma exploziei, daunele fiind considerabile.

In acest moment Inspectoratul de Stat in Constructii efectueaza o analiza pentru a stabili care este gradul de siguranta al imobilului si cate persoane trebuie evacuate.

Primaria dispune de 16 locuinte de necesitate pentru a asigura gazduirea persoanelor afectate.

De asemenea, se desfasoara o ancheta a organelor abilitate pentru a stabili cauza exploziei care a avut loc la etajul 2 al blocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.