Expoziție de desen și ilustrație de carte, la Librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj

Joi, 3 martie 2016, la ora 18:00 vernisăm în ceainăria librăriei noastre din Iulius Mall o nouă expoziție. De data aceasta e vorba de cărți realizate de copii în cadrul unui atelier de ilustrație organizat de Asociația The Beat în colaborare cu papa maman, je suis Auteur și coordonat de Anuța Vârsta și Camelia Popa.

Veți găsi expuse 14 cărți scrise și ilustrate de copii cu vârste între 8 si 15 ani, precum și o selecție de desene/ilustrații aferente unor bucăți de text. Toate acestea exprimă căutările și preocupările specifice vârstei lor precum și prima tatonare a unor domenii artistice ca ilustrația de carte, banda desenată și portretul.

Lista tinerilor artiști participanți la expoziție: Luisa Păcurar, Horațiu Rădulescu, Daria Dascăl, Selma Axente, Denise Aldea, Tudor Pioară, Carin Bejenaru, Carla Stancu, Doroteea Goron, Ștefan Verzea, Melissa Ciorogar, Julia Ciorogar, Alexandra Cionca, Iarina Curic, Alexandru Bojan, Ștefania Morariu, Simina Griga, Luis Butuza, Bogdana Chiș, Rebeca Irimieș și Oliver Popa.

Atelierele „tata, mama, sunt Autor” s-au desfășurat în premieră la Cluj Napoca în 2015, fiind organizate în cadrul Școlii The Beat de Anuța Vârsta (autoare de cărți pentru copii) și Camelia Popa (graficiană). Ele s-au adresat copiilor între 7 și 15 ani, care au descoperit universul cărților printr-un proces activ și antrenant – creativitatea lor a fost încurajată, modelată și ghidată spre realizarea unei cărți individuale, astfel încât la final fiecare copil s-a transformat din cititor în autor, schimbându-și radical modul de raportare la carte. Fiecare atelier a durat o oră și jumătate și s-a desfășurat cu cel mult zece participanți, un număr ideal pentru a încuraja colaborarea cu atenția individuală pe care coordonatoarele au acordat-o fiecarui copil.

expozitie de desen si ilustrate carturesti cluj iulius mall  3-30 martie 2016

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.