Expoziție dedicată Centenarului Republicii Armenia și Centenarului Marii Uniri la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei invită publicul interesat marți, 20 noiembrie 2018, la sediul instituției, începând cu ora 18.00, la expoziția temporară „Centenar. Republica Armenia. România – Marea Unire”.

Vernisajul va avea loc în prezenţa ambasadorului Republicii Armenia în România, Sergey Minasian, a deputatului Varujan Vosganian – preşedinte al Uniunii Armenilor din România, a istoricului și jurnalistului Eduard Antonian și a istoricului Alexandru Simon, reprezentant al Academiei Române. Invitați speciali: surorile Kasabian – moment muzical armenesc și românesc, actorul Emanuel Petran – moment liric.

Expoziţia este dedicată împlinirii a 100 de ani de la proclamarea Primei Republici Independente Armene dar, în acelaşi timp, aduce un omagiu reprezentanţilor comunităţii armene din România, care au luptat pe fronturile din Primul Război Mondial alături de Armata Română.
Ziua de 1 decembrie 1918 a fost un moment de cotitură pentru poporul român, aşa cum data de 28 mai 1918 a reprezentat o renaştere pentru naţiunea armeană.

Expoziția este realizată de Ambasada Republicii Armene în România, Uniunea Armenilor din România și Arhiepiscopia Bisericii Armene din România.

Aceasta va fi deschisă între 21 și 25 noiembrie 2018 la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, putând fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.