Extinderea parcul industrial TETAROM III din Jucu aduce sute de noi locuri de muncă!

O noutate extrem de îmbucurătoare pentru comunitățile din zonă și pentru economia întregului județ o constituie recenta inaugurare, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, a unei noi investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice DE’LONGHI. 

La finalul unei investiții derulate pe parcursul a doi ani, De’Longhi a reușit să-și extindă clădirea de producție în scopul creșterii capacității de producție a espressoarelor de cafea, dar și a diversificării gamei de produse cu noi modele de electrocasnice mici.

Extinderea fabricii De’Longhi din Jucu a determinat, pe cale de consecință, creșterea numărului de angajați cu aproximativ 800 de persoane. Astfel, urmare a investiției de peste 50 de milioane de euro, peste 2.200 de clujeni lucrează în acest moment pentru celebrul producător italian de aparate de cafea.

Reamintim, în acest context, faptul că Parcul Industrial Tetarom III din Jucu are un grad de ocupare de 100%, aici desfășurându-și activitatea nu mai puțin de 18 investitori români și străini din care amintim: De’Longhi, Robert Bosch, Karl Heinz Dietrich, Star Storage, Transilvania Construcții, Il Caffe, Agressione, etc. Acești agenți economici au generat investiții totale de peste 350 de milioane de euro, de care profită atât cei aproximativ 6.500 de clujeni angajați aici, cât și industria orizontală – furnizorii, firmele de logistică și, în final, întreaga comunitate.

Înființarea, dezvoltarea și extinderea Parcurilor Industriale TETAROM constituie un proiect al Consiliul Județean Cluj, demarat la începutul anilor 2000, din dorința valorificării potențialului uman şi material al județului, dar și a stimulării creșterii economice accelerate a zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.