Facebook introduce noi opțiuni de identitate: „transsexual”, „intersexual”

gay facebook
Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

Abonații anglofoni Facebook nu se vor mai limita doar la „bărbat” sau „femeie” pentru a informa despre sexul lor, a anunțat joi rețeaua socială online care a adăugat noi opțiuni ca „transsexual” sau chiar „intersexual”.

În afară de gen, abonații au de asemenea posibilitatea de a-și alege pronumele personal pentru a fi interpelați în postări.

„Chiar dacă pentru mulți aceste modificări nu contează prea mult, pentru cei care au suferit este ceva important”, scrie Facebook într-un post pe pagina sa Diversity, care afișează o imagine a drapelului curcubeu al comunității gay și transsexuali în campusul grupului din Silicon Valley, notează AFP.

„Noi vedem aceste evoluții ca o modalitate suplimentară de a face din Facebook un loc unde oamenii își pot exprima în mod liber identitatea”, adaugă rețeaua socială.

Facebook afirmă că a colaborat cu asociații de apărare a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transsexualilor pentru a crea aceste noi opțiuni ce pot fi găsite în categoria „altele”.

Pentru moment, opțiunile sunt disponibile numai pentru utilizatorii care folosesc rețeaua în engleza americană, dar Facebook intenționează să le extindă la alte regiuni în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.