Facebook vrea să creeze 10.000 de locuri de muncă în Europa pentru a construi „metaversul”

Gigantul american al rețelelor de socializare Facebook intenționează să angajeze 10.000 de oameni în termen de cinci ani în Europa pentru a lucra la „metavers”, considerat de alți giganți de pe web și jocuri video ca următorul mare salt tehnologic în evoluție de pe internet.”, potrivit AFP.

Această investiție reprezintă un vot de încredere în forța industriei tehnologice europene și în potențialul talentelor tehnologice europene”, au declarat britanicul Nick Clegg și spaniolul Javier Olivan, doi dintre cei mai buni directori ai grupului, într-o postare pe blog.

Nu sunt date detalii precise cu privire la țările în care vor fi create viitoarele locuri de muncă și nici la tipul de angajare în cauză, dar Facebook spune că are nevoie în mod prioritar de „ingineri foarte specializați”.

„Metaversul”, o contracție a metauniversului („metavers” în engleză), este un fel de ”căptușeală” digitală a lumii fizice, accesibilă prin internet.

Datorită în special realității virtuale și augmentate, ar trebui să permită creșterea interacțiunilor umane, eliberându-le de constrângeri fizice, prin intermediul internetului.

De exemplu, ar putea oferi posibilitatea de a dansa într-un club de noapte cu oameni aflați la mii de kilometri distanță, dar și de a cumpăra sau vinde bunuri sau servicii digitale, dintre care multe nu au fost încă inventate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.