Fără niciun proces şi nici o condamnare după 2 ani de la tragedia din Colectiv

Tregadia din Colectiv din 30 octombrie 2015 s-a soldat cu 64 de morți, aproape 200 de răniți şi zeci de familii distruse, iar anul acesta se împlinesc doi ani, însă niciun proces nu a început efectiv.

Judecătorii Curţii Militare de Apel din Capitală au amânat astăzi decizia cu privire la începerea judecării celor doi pompieri acuzaţi că nu au luat măsuri în urma controlului pe care l-au făcut în club.

Antonina Radu și Petrică George Matei au fost trimişi în instanţă de procurorii DNA. Dosarul s-a plimbat între instanţă şi parchet, după ce judecătorii au hotărât, acum aproximativ un an, că ancheta trebuie reluată.

Au trimis atunci dosarul la procurorilor militari pentru refacerea anchetei. După câteva luni, dosarul a fost retrimis în instanță.

Avocații pompierilor cer din nou refacerea anchetei. Vorbim despre un dosar care are 248 de părți civile care cer daune de peste 212 milioane de euro și 51 de milioane de lei. În paralel, procesul patronilor şi al fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, e și el dintr-o amânare în alta, fără să fi început judecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.