„Femeia cu barba” a adus marele trofeu Eurovision 2014 Austriei

Finala concursului muzical Eurovision, desfășurată în Danemarca, a venit cu mari surprize pentru cele 26 de țări care au trecut zilele trecute de semifinală.

conchita wurst

Unul dintre cele mai populare concursuri din lume, ajuns la cea de-a 59-a ediție, a adus trofeul Austriei, care va organiza anul viitor următoarea ediție.

După 35 de țări care și-au exprimat voturile, a fost clar pentru toată lumea că „femeia cu barbă” a câștigat marele premiu.

„Această seară este dedicată tuturor celor care cred într-un viitor de pace și libertate”, au fost primele cuvinte ale reprezentantei Austriei, Conchita Wurst.

Piesa „Rise like a phoenix” (Ridică-te ca o pasăre Phoenix) a fost pe placul europenilor, care i-au oferit un total de 290 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Olanda, cu 238 de puncte, iar Suedia pe locul al treilea, cu 218 puncte.

România a obținut 72 de puncte și a obținut numărul maxim de voturi, 12, numai din partea Republicii Moldova. Paula Seling și Ovi nu au reușit să obțină anul acesta decât locul al 12-lea, deși au avut un început promițător în semifinala de joi seara.

Voturile geopolitice s-au putut observa, pe alocuri, și de această dată, iar una dintre marile dezamăgiri a fost reprezentată de către Ungaria care nu a dat nici un vot României, deși concurentul lor a primit 10 puncte din partea românilor.

România a primit puncte de la următoarele țări:

Azerbadjan: 6 puncte
Malta: 8 puncte
Israel: 8 punte
Portugalia: 1 punct
Norvegia: 4 puncte
Franța: 4 puncte
Moldova: 12 puncte
Irlanda: 2 puncte
Austria: 8 puncte
Spania: 8 puncte
Belgia: 5 puncte
Italia: 5 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.