Festivalul internațional de folclor „Serbările Transilvane”, la ediția a XX-a, la Casa de Cultură a Studenților

Festivalul internațional de folclor „Serbările Transilvane”, ediția a XX- a, se va desfășura în perioada 29 – 31 iulie 2022, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Pe toată durata manifestării, în fiecare zi, începând cu ora 18:00, pe scena festivalului vor evolua interpreți vocali, alături de ansambluri folclorice din județul Cluj, dar și invitați speciali din Mexic, Slovacia, Macedonia de Nord, Bulgaria și România, ansambluri care vor oferi un regal folcloric de zile mari.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va fi prezent în prima zi a Festivalului, vineri, 29 iulie.

În proiectul intitulat „Tradiții clujene, în cadrul Festivalului internațional de folclor Serbările Transilvane” pe scenă va urca Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a instituției, alături de tineri interpreți clujeni Denisa Perde, Alex Vaida, Arlesiana Agrijan și Iulia Merca.

Totodată, în acompaniamentul orchestrei, vor încânta publicul clujean iubitor de folclor interpretele Mariana Morcan și Veta Biriș.

Festivalul „Serbările Transilvane” este realizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

Proiectul este finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Intrarea la festival este liberă, în limita locurilor din sală!

Festivalul a debutat în anul 2000 si a avut scopul de a valorifica potențialul artistic excepțional al orașului în care activau atunci aproximativ 20 de ansambluri folclorice, de copii, studențești sau de întreprindere, de a le sprijini să se promoveze, să își mențină activitatea și colectivele artistice.

Începând cu ediția din anul 2016, evenimentul a devenit unul internațional, fiind înscris în Uniunea Mondială de Folclor – I.G.F., cu scopul de a facilita și promova colaborarea culturală internațională între ansamblurile folclorice din județul Cluj și cele din țările Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.