Fiasco la gala de deschidere a ediției de majorat a TIFF-ului din cauza ploii! Spectatorii din Piața Unirii au fost direcționați spre cinematografe!

Gala de deschidere a ediției a 18-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Piața Unirii a fost un fiasco total din cauza ploii mocănești care refuza să se opreasca, astfel că organizatorii au fost nevoiți să mute, în ultimul moment, proiecția filmului „Parking” din Piața Unirii în celalalte cinematografe.

Mulți dintre spectatorii prezenți la proiecțiile din cinematografe și-au arătat nemulțumirea pe rețele sociale pentru că au fost scoși de la film pentru a li se face loc celor care veneau de la Gala de Deschidere.

Actorul Nicolas Cage trebuia să fie și el prezent în Piața Unirii, dar din cauza ploii nu a mai venit și a rămas la hotel.

Un val de nemulțumiri au fost exprimate pe Facebook de la cinefili:

Deci sunt la “Florin Piersic” la TIFF si asteptam de 30 de min peste ora de incepere a filmului sa primim “vesti din Piata Unirii”. Si ne-au dat afara. Ca ploua in Piata Unirii. Penibil! 300 de oameni sunt scosi in acest moment din sala. #tiff2019″, a scris Lavinia Florea.

Am asteptat foarte mult Tiff-ul din acest an si ma simt profund dezamagita. A fost foarte urat ce s-a intamplat in seara asta. Nu mi se pare normal sa astepte atata lume sa afle ce se intampla in Unirii pentru ca apoi sa vina cineva sa spuna ca se anuleaza filmul. Mai ales ca poate multa lume a ales acest film si pe considerentul locatiei si a faptului ca nu dorea sa stea afara, tocmai pentru ca s-a gandit ca poate va ploua. Nu e prima seara in care ploua in Cluj, deci cred ca va puteati organiza mai bine in privinta aceasta si sa aveti un plan B. Pe langa asta, mi se pare de-a dreptul absurd ca dupa ce din cauza lipsei voastre de organizare s-a anulat filmul, TOT EU sunt nevoita sa merg sa imi schimb biletul. Sper ca nu o sa se intample la fel si maine la Bontida si o sa luam o teapa ca si in seara asta, dupa ce o sa mergem 30 de km pana acolo. Ma asteptam la mai mult din partea unui festival care are atatea editii in spate.”, a postat Alexandra Vișa.

Draga TIFF,

In puii mei, ploua de 2 saptamani zilnic in Cluj-Napoca intre 2-7 ori pe zi. S-a vazut foarte bine ca va ploua toata seara, nu mai zic de codul galben, dar voi o tineti fanatic pe a voastra, orice ar fi, Piata Unirii…

Nu e ok asa, ca poate ploua…„, a postat și Turi Zoltán.

Comunicarea oficială:

Din păcate vremea nu a vrut să colaboreze, așadar evenimentul din această seară din Piața Unirii se mută conform următorului program:

Pentru cei cu bilete:

21:30 – Casa de Cultură a Studenților
21:45 – Universitatea Sapientia
21:45 – Cinema Arta
22:15 – Cinema Victoria
23:45 – Universitatea Sapientia
23:45 – Cinema Arta
23:45 – Cinema Florin Piersic
00:00 – Casa de Cultură a Studenților

Pentru cei cu invitație:

21:45 – Cinema Florin Piersic
Vă mulțumim pentru înțelegere.

Info Bilete: Pentru biletele achiziționate de la casieriile TIFF, doritorii pot recupera contravaloarea biletelor în bani sau vouchere începând de mâine, de la casieria Cinema Florin Piersic.

Pentru biletele achizitționate online de pe eventbook.ro, vă rugăm să dați un e-mail la [email protected] și specificați numărul comenzii, iar contravaloarea biletului va fi returnată pe cardul de pe care s-a facut comanda.

Proiecțiile programate în această seară în restul locațiilor Open Air se mută conform următorului program:

Proiecția Someș Open Air se mută la Cinema Dacia Mănăștur, de la ora 23:00
Proiecția Iulius Park Open Air se mută la Cinema Mărăști, de la ora 22:00
Proiecția de la Institutul Francez se mută în interior, de la aceeași ora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.