Filmul clujean „Usturoi”, proiectat vineri seara pe malul Somesului

Transylvania History Days, în colaborare cu Cinemobilul, aduce filmul pe Malul Someșului! Vineri seara, 18 august, de la ora 21:00, sunteti invitati sa luati parte la proiecția open air a filmului „Usturoi”, realizat de bloggerul clujean Radu Bazavan, cunoscut ca si Groparu. 

Filmul spune povestea unei băiat rrom aflat în încercare de a-și depăși condiția. Ieremia Ceapă, un băiat rrom dintr-un sat pierdut al Transilvaniei, România, se plânge celui mai bun prieten, Nicușor, de sărăcia pe care o îndură familia sa și de faptul că fratele său vrea să se căsătorească cu fiica bogatului Usturoi, dar nu are bani pentru asta. Cei doi fug de la școală către marele oraș pentru a deveni actori și a-și creea un trai mai bun. Drumul lor este presărat cu aventuri, de la situații periculoase cu oameni dificili, la o posibilă întâlnire cu Poliția atunci când încearcă să meargă fără bilet cu trenul, dar în final ajung teferi la Cluj. Din păcate planul lor de a deveni actori se năruie și cei doi sunt trimiși acasă cu mașina Poliției. Pe drum află un secret ce va salva ziua și va facilita căsătoria fratelui lui Ieremia cu frumoasa fată a lui Usturoi.

Caravana Cinemobilul duce filmul in aer liber acolo unde oamenii nici nu viseaza la asa ceva, in comunitatile sarace din Romania.

Intrarea este libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.