Filmul românesc „Poziţia Copilului” a câştigat Ursul de Aur la Berlin

Cinematografia românească a urcat pe podium la Festivalul de Film de la Berlin, graţie peliculei de lung-metraj „Poziţia Copilului” în regia lui Călin Netzer. Filmul a câştigat marele premiu al Berlinadei, „Ursul de Aur”, dar şi premiul „Criticii” decernat vineri, 15 februarie.

pozitia-copilului-ursul-de-aur

Distincţia a fost primită de regizorul Călin Peter Netzer şi de producătorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, preşedintele juriului ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

„Mulţumesc Berlinalei pentru că m-a invitat să prezint acest film aici”, a spus Călin Peter Netzer după ce şi-a primit premiul, alături de producătoarea de film Ada Solomon, citat de www.exclusivnews.ro.

„Sunt mult mai obişnuită să fiu o luptătoare decât o câştigătoare”, a spus la rândul ei Ada Solomon, în aplauzele publicului.

Luminiţa Gheorghiu, care joacă rolul mamei protectoare din film, deşi a fost lăudată de cronicari, care au precizat că actrița străluceşte în rolul unei mame prea protectoare care vrea să-şi controleze copilul adult, nu a primit Ursul de argint. Distincţia revenindu-i actriţei chiliene Paulina Garcia, pentru rolul principal din Gloria.

Filmul Poziţia copilului va avea alte trei proiecţii la cinematografele din circuitul Berlinalei. Pelicula românească s-a aflat în cursă pentru Ursul de Aur alături de alte 18 filme.

Lista completă a laureaţilor celei de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin poate fi consultată aici.

Trailer oficial „Poziţia Copilului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.