Filmul românesc „Poziţia Copilului” a câştigat Ursul de Aur la Berlin

Cinematografia românească a urcat pe podium la Festivalul de Film de la Berlin, graţie peliculei de lung-metraj „Poziţia Copilului” în regia lui Călin Netzer. Filmul a câştigat marele premiu al Berlinadei, „Ursul de Aur”, dar şi premiul „Criticii” decernat vineri, 15 februarie.

pozitia-copilului-ursul-de-aur

Distincţia a fost primită de regizorul Călin Peter Netzer şi de producătorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, preşedintele juriului ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

„Mulţumesc Berlinalei pentru că m-a invitat să prezint acest film aici”, a spus Călin Peter Netzer după ce şi-a primit premiul, alături de producătoarea de film Ada Solomon, citat de www.exclusivnews.ro.

„Sunt mult mai obişnuită să fiu o luptătoare decât o câştigătoare”, a spus la rândul ei Ada Solomon, în aplauzele publicului.

Luminiţa Gheorghiu, care joacă rolul mamei protectoare din film, deşi a fost lăudată de cronicari, care au precizat că actrița străluceşte în rolul unei mame prea protectoare care vrea să-şi controleze copilul adult, nu a primit Ursul de argint. Distincţia revenindu-i actriţei chiliene Paulina Garcia, pentru rolul principal din Gloria.

Filmul Poziţia copilului va avea alte trei proiecţii la cinematografele din circuitul Berlinalei. Pelicula românească s-a aflat în cursă pentru Ursul de Aur alături de alte 18 filme.

Lista completă a laureaţilor celei de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin poate fi consultată aici.

Trailer oficial „Poziţia Copilului”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.