Finalele Diviziei PGL, în acest weekend. Spectacol esports cu cei mai buni gameri români

Cei mai buni gameri români de CS:GO, DOTA2 și LoL se vor confrunta în acest weekend în finalele Diviziei PGL. Șase echipe vor oferi fanilor spectacolul esports din studiourile PGL din București, iar meciurile vor transmise live după următorul program:

casteri-divizia-PGL

Sâmbătă, 16 aprilie

XPC Gaming vs Red Bonanza

ora 13.00

League of Legends (LoL) – twitch.tv/pgl_lol

XPC.gg vs GG1337

ora 18.00

Counter Strike: Global Offensive – twitch.tv/pgl_csgo

Duminică, 17 aprilie

XPC.gg vs Team Toxic

Ora 16.00

DOTA 2 – twitch.tv/pgl_dota2

Echipelor de comentatori deja celebre li se alătură invitați speciali, cunoscuți fanilor care au urmărit toate meciurile Diviziei PGL de până acum.

LOL:Sebastian „TataStrumf” Honciuc și Robert „Wildcat” Cristea. Invitat special: Anne-Marie „Zoozix” Pintea.

CS:GO: Adrian „Shadow” Belciug și Sebastian „Serano” Hudișteanu. Invitat special: Alexandru „Colo” Bălan.

Dota 2: Mihai „DarkMickey” Popa și Cristian „Ppăsărel” Bănăseanu. Invitat special: Armand „bOne7” Pittner.

Aflat la final, turneul de sport electronic (esports) dedicat exclusiv românilor și basarabenilor a pus în joc premii totale de 13.500 de dolari. O parte din sumă a fost câștigată încă din faza grupelor.

Până acum, în topul câștigurilor conduce organizația XPC Gaming la toate cele trei jocuri.

Detalii privind sumele câștigate și topul jucătorilor se găsesc pe siteul pgl.ro.

Echipele câștigătoare ale Diviziei PGL vor primi câte 2.000 USD pentru locul I al fiecărui joc și câte 1.000 USD pentru ocupantele locurilor II la fiecare joc.

Divizia PGL a avut jucători din 89 de localități din România, cei mai mulți fiind din Capitală, urmată de Cluj, Iași, Constanța, Craiova și Timișoara, dar și din Chișinău (Republica Moldova).

Pentru a afla detalii, vă invităm să urmăriți platformele oficiale de comunicare ale PGL:

www.pgl.ro

facebook.com/pglesport

twitter.com/pglesports

event facebook

Despre PGL

PGL are o experiență de 14 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. În 2015, PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și șase ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

După succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat în cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o altă competiție de elită, de această dată pentru Dota 2, intră în iunie 2016, în portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.