Floreștenii s-au săturat de primarul Horia Șulea și îi cer printr-o scrisoare să se ocupe de problemele comunei!

Un grup de floreșteni reuniți sub egida USR Florești a redactat o scrisoare deschisă adresată primarului Horia Șulea, căruia îi cer să nu uite de adevăratele probleme ale micuței urbe clujene, cum ar fi salubritate și deszăpezirea.

În ultima perioadă tot mai multe voci au apărut în cea mai mare comună din România, criticând administrația condusă de liberalul Horia Șulea.

Astfel, locuitorii Floreștiului au ajuns să „înoate” ori de câte ori plouă deoarece canalizările refulează fiindcă nu mai fac față numărului mare de persoane care sunt racorde. De asemenea, problema de acum doi ani cu gunoiul nu a fost soluționată în totalitate. Până și zăpada le-a dat bătăi de cap locuitorilor comunei în acest an.

„Problemele privind salubritatea, deșeurile și deszăpezirea în comuna Florești sunt, din păcate, nerezolvate corespunzător. Constatăm că rezolvarea lor, în mod transparent și cu beneficii pentru comunitate, întârzie să apară. Din februarie 2017 până în prezent firma Quatro Eco Salub (Strict Prest) colectează și transportă gunoiul din Florești.

Primăria a semnat cu această firmă nu mai puțin de șapte contracte sau prelungiri de contract, toate atribuite prin negociere directă, fără licitație, pe o perioadă de 6 sau 3 luni.

Cu toate că s-a cerut rezolvarea acestei probleme, cu toate că Primăria a fost amendată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (amendă pe care tot noi, floreștenii, o plătim din banii publici ai comunei) și… cu toate că domnul Horia Șulea este cercetat penal pentru abuz în serviciu în chestiuni legate de salubritate, această problemă nu este discutată, nu este rezolvată într-un mod transparent și deschis”, a scris Sergiu Leuce, vicepreședinte al USR Florești în scrisoarea deschisă.

Astfel, cerințele adresate primarului sunt următoarele:

  1. să pregătească documentația și să organizeze licitația în timp util pentru serviciile privind salubritatea, deszăpezirea și ridicarea deșeurilor în Florești. Și aceasta pentru ca, atunci când expira contractul actual, în mai 2019, noul contract să intre în vigoare imediat, fără să existe o sincopă în asigurarea acestor servicii pentru floreșteni. Și pentru a atrage firme serioase în competiție, vă recomand ca aceste servicii să fie cuprinse într-un singur pachet, nu separat.
  2. respectarea în cadrul contractului a Ordonanței de Urgență nr. 70 din 2018 în care se specifică, printre altele, că trebuie făcută o colectare separată cel puțin pentru hârtie, plastic, metal și sticlă. Valoarea minimă a indicatorului pentru 2019 este de 40% privind colectarea separata a deșeurilor.
  3. creșterea frecvenței de ridicare a gunoiului. Sunt zone unde programul de ridicare al gunoiului este subdimensionat.
  4. adoptarea în cadrul acestor servicii a principiului ,,plătești pentru cât arunci”. În felul acesta se încurajează colectarea selectivă.
  5. creșterea numărului punctelor de colectare selectivă și îmbunătățirea celor două puncte existente prin prelungirea programului de colectare.
  6. lunar, să faceți public numărul abonaților la aceste servicii. Acest raport lunar este foarte important pentru a vedea evoluția numărului de abonați și plățile pe care aceștia le fac. Veniturile din taxa pe salubritate trebuie sa acopere cheltuielile!
  7. să anunțați care sunt măsurile concrete întreprinse de Primărie pentru creșterea numărului de abonați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.