Floreștiul are soluții inteligente de colectare selectivă a deșeurilor menajere

Primăria comunei Florești a anunțat că a fost implementată o soluție inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor!

Cele două unități sunt amplasate în două locații cu acces pietonal intens: una dintre ele în imediata apropiere a primăriei, iar cea de-a doua pe strada Stejarului, în stația de autobuz din fața magazinului Panemar.

În fiecare locație se regăsesc trei pubele care colectează separat deșeurile de hârtie/carton, plastic/metal, dar și deșeuri reziduale.

Unitățile inteligente sunt de ultimă generație, robuste, cu un design aspectuos, ce se integrează cu ușurință în orice peisaj, având avantajul minimizării deșeurilor cu ajutorul presei interne, astfel ele pot înmagazina o cantitate de până la 5 ori mai mare decât o pubelă normală.

În acest fel, operatorul de salubritate este scutit de cel puțin un drum, în vederea golirii pubelei, iar acest lucru se traduce nu numai printr-o economie financiară, dar, cel mai important aspect care aduce beneficii semnificative locuitorilor din Florești, reducere poluării aerului și a emisiilor de CO2.

În plus, datorită sistemului de comunicare GPS/GPRS, fiecare unitate este înrolată într-o platformă electronică de monitorizare a deșeurilor, astfel că oricând pubela atinge nivelul maxim de umplere, cei implicați în gestionarea / golirea unităților vor fi informați. Unitățile sunt dotate și cu panouri solare care captează energia solară și o înmagazinează într-un acumulator, asigurând energia necesară funcționării, fără costuri adiționale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.