Florian Walter a primit rezidență pe viață în Emiratele Arabe Unite și nu mai revine în România

Fostul patron al Universității Cluj și al Petrolului Ploiești, Florian Walter, a primit din partea autorităților din Dubai viză de rezidență pe viață în Emiratele Arabe Unite și s-a decis să nu mai revină niciodată în România, scrie dolce-sport.ro.

walter

Omul de afaceri este acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus statului român, produs în perioada 2013 – 2014. DIICOT a stabilit că afaceristul a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, în mai multe județe și în București, care se folosea de societăți comerciale „tip fantomă”.

Walter a fost dat în urmărire internaţională în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova, iar omul de afaceri era căutat din 15 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc la data de 6 mai.

Walter era plecat din România în momentul în care procurorii au demarat operațiunile de la București, apoi acesta a ajuns în Emiratele Arabe Unite, în Dubai. Acesta ar fi plecat din ţară cu zece zile înainte de începerea procedurilor, unele informaţii inducând că, la un moment dat, ar fi fost localizat la Monaco, apoi în Columbia, dar acesta se afla în Dubai.

În Dubai, Walter a efectuat șapte zile de arest și a fost eliberat după ce a plătit cauțiunea. Anul trecut, omul de afaceri a reușit să obțină rezidenţă provizorie în Emiratele Arabe Unite, țară cu care România nu acord de extrădare, doar că lovitura de grație a venit la începutul acestui an, când fostul patron al celor de la U Cluj și Petrolul a primit rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.