Fondatorul brandului clujean Panemar: „Nu mă simt bine ca român să văd cât se importă pe domeniul nostru”

Omul de afaceri Nicolae Chiorean, cel care în 1993 a pus bazele compania Panemar, specializată în producţia de pâine şi produse de pati­se­rie, care a ajuns la afaceri de 64 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 18% şi la un număr mediu de 600 de angajaţi.

„Vrem să acoperim piaţa din ţară în aşa fel încât să existe o ofertă autoh­to­nă, care să vină în întâm­pinarea nevoi­lor populaţiei şi să nu mai im­portăm ca acum pe domeniul pa­ni­ficaţiei. Nu mă simt bine ca român să văd cât se importă pe domeniul nostru. Deocam­dată ne gândim să acoperim cât mai mult piaţa din România”, a spus pen­tru Ziarul Financiar, Nicolae Chiorean.

Fabrica Panemar are o producţie de 25 de tone de pâine pe zi şi 5,5 tone de produse de patiserie.

În prezent, la Cluj-Napoca funcţionează 40 de magazine sub egida brandului Panemar, iar 98% din pro­ducţie merg în aceste spaţii, compania trimiţând pro­duse şi în grădiniţe private şi de stat.

România este al cincilea cel mai mare producător de grâu din UE, importând produse de brutărie şi de patiserie de 296 mil. euro în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.