FOTO Viaţă de fan: povestea biochimistei care a înfiinţat clubul Roxette

Fană Roxette
Maria Lenghlel (ultima din stanga, alaturi de membrii trupei Roxette)

Trei luni pentru alegerea cadourilor şi a surpizelor, două luni pentru învăţarea cuvintelor melodiilor din set list, câteva ore pentru vopsirea unghiilor în negru şi pentru machiajul feţei în roşu-galben-albastru. Aşa s-au pregătit fanii adevăraţi pentru concertul de la Cluj, ne-a povestit biochimista Mihaela Lenghel, fondatoarea fanclubului.

Mihaela Lenghel locuieşte în Bucureşti, are 36 de ani şi este de profesie biochimistă. Ea este „sufletul“ siteului unde se reunesc aproximativ 1.500 de fani Roxette din toată ţara, care au pus la punct planul de întâmpinare a artiştilor suedezi. Ce cadouri să le facă? Cu ce să îmbrace fanii, tricouri inscripţionate, bentiţe, peruci? Ce să scrie pe sutele de foi ce vor fi distribuite?

Pregătirile au început încă din luna februarie: „Ne trebuie sponsori pentru vreo 15 mii de baloane, cel puţin, dacă nu şi mai multe, hârtii printate pe o parte şi pe alta color, tot aşa vreo 15 mii, şi avem banerele, plus să le cântăm o melodie, ceva ce nu e în playlist, idei ceva?“. Acest mesaj postat de Mihaela pe forumul fanilor a dat naştere la zeci de comentarii şi la dezbateri care s-au încheiat, peste aproximativ trei luni.

Goblenuri, milieuri sau un pic de vin
Şi să nu credeţi că a fost uşor. Cel mai comentat subiect a fost cel legat de cadouri. Nu a dus nimeni lipsă de idei: „ceva inscripţionat cu semnăturile fanilor“, un catalog cu poze ale fanilor când au fost la concerte, „un album de promovare a României în care să punem o poza mare cu fanii“, un mileu de lasetă, o sticlă de vin românesc din anul în care s-a născut Marie sau Per, un tablou cu un goblen, o chitară, un album de muzică populară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.