Francezul Robert Maah a decis derby-ul Clujului, CFR – „U” 3-1

robert maahCFR s-a impus in derby-ul cu Universitatea Cluj, scor 3-1, graţie celor trei goluri reuşite de francezul Robert Maah şi rămâne neînvinsă în confruntările din Liga 1 contra „şepcilor roşii”. Janos Szekely a marcat în poarta lui Felgueiras.

Trică a decis să folosească titularii în derby-ul cu marea rivală, iar superioritatea gazdelor s-a văzut încă din debutul meciului. „Feroviarii” au deschis rapid scorul prin Robert Maah, care a trimis mingea cu capul în plasa porţii lui Dinu Moldovan, servit de Ciprian Deac cu o centrare perfectă. Dacă pe teren „vişinii” au dominat prima repriză, în tribune a fost o singură galerie, cea a „studenţilor”, care i-au surclasat pe fanii echipei gazdă, dând impresia „U” ar juca pe Cluj Arena, nicidecum în Gruia. Alb-negrii au ocupat un întreg sector din Tribuna a II-a, refuzând să stea în sectorul rezervat oaspeţilor de pe arena din Gruia. Elevii lui Ganea au avut prima ocazie importantă în minutul 27, Florin Hidişan a fost aproape de a restabili egalitatea din lovitură liberă, dar scorul a rămas neschimbat la pauză.

„Studenţii” au început mult mai determinaţi repriza secundă. Tony îl driblează elegant pe Maftei, pătrunde în careu şi îi pasează în centru lui Szekely, care îl învinge pe Felgueiras cu un şut la colţul lung (65). Speranţele fanilor Universităţii sunt năruite în 10 minute de Maah. În minutul 80, francezul îl învinge pe Moldovan după o combinaţie cu Kapetanos (80), iar 7 minute mai târziu realizează hattrick-ul, după ce îl „culcă” pe Buleică şi mai înscrie o dată în poarta Universităţii.

„U” rămâne fără victorie de 41 ani în Liga 1 în confruntările cu CFR şi încheie acest sezon pe poziţia 12, cu 38 de puncte. Feroviarii încheie campionatul pe locul 8, cu 49 de puncte.

Echipele de start

CFR: Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Sare, Vass, Deacm Rui Pedro, Hora – Mahh.

Rezerve: Stăncioiu, Maftei, Kapetanos, Sepsi, Valente, Bjelanovic, Muniru

„U” Cluj: Moldovan – Takacs, Szilagy, Ninu, Mendy – Bucşa, Muzac, Borza, Hidişan, Buleică- Tony

Rezerve: Niculescu, Ad. Popa, Szekely, Dedu, Apostu, Ed. Nicola, Rațiu

Arbitru: Robert Dumitru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.