Fuego ales „Artistul Poporului” în Republica Moldova!

Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova, de la preşedintele ţării Nicolae Timofti, chiar de ziua lui, pe 23 august, informează un comunicat.

Preşedintele Republicii Moldova i-a acordat cântăreţului Paul Surugiu (Fuego) acest titlu „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie la promovarea valorilor culturale naţionale”, potrivit comunicatului emis pe 23 august, când artistul a împlinit 36 de ani.

Titlul îi va fi înmânat oficial lui Fuego de preşedintele Nicolae Timofti în luna octombrie, pe scena Palatului Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău, cu ocazia unui spectacol al artistului, intitulat „Destin”.

Fuego se alătură astfel marilor artişti din Republica Moldova distinşi cu titlul de Artist al Poporului, printre care se numără: Ion Surceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru şi Nicolae Botgros.

  „Sunt onorat de distincţia acordată de preşedintele Republicii Moldova, un mare iubitor de cultură, de artă şi de artişti, căruia îi mulţumesc pentru bucuria unei clipe pe care nu-mi închipuiam s-o trăiesc vreodată. Mă bucur că am prilejul să dedic această distincţie memoriei marelui poet Grigore Vieru, cel care mi-a influenţat, în bine, destinul meu de artist. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru iubirea copleşitoare cu care mă răsplăteşte clipă de clipă, pentru visele pe care mi le-a împlinit, pentru fiecare bucurie trăită pe acest pământ. Îi mulţumesc publicului din România şi din Republica Moldova pentru preţuire şi vă asigur că îmi voi dedica viaţa muzicii„, a declarat Fuego.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.