Gală spectaculoasă la deschiderea Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca – FOTO/VIDEO

Gala de deschidere a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică, găzduite de România după 60 ani și pentru prima dată la Cluj-Napoca, a avut loc miercuri, 19 aprilie, de la ora 17:00, și a fost marcată de câteva momente inedite și un spectacol impresionant de dans, lasere și lumini.

Competiția care deschide un nou ciclu olimpic a adus la Cluj-Napoca 274 de gimnaști și gimnaste, alături de delegațiile a 37 de țări, iar România este reprezentantă la europene de 10 sportivi, din care 4 la feminin și 6 la masculin. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan (din Cluj-Napoca), Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Între sportivii care participă la europenele de la Cluj se regăsesc și trei campioni olimpici la Rio de Janeiro, Eleftherios Petrounias, din Grecia, triumfător la inele, Oleg Verniaev, din Ucraina, medaliat cu aur la paralele și Sanne Wevers din Olanda, campioana olimpică de la bârnă.

Ediția de anul trecut a Europenelor de Gimnastică a avut loc la Berna, unde România a cucerit două medalii de argint prin Marian Drăgulescu, la sol și sărituri, respectiv două prin Cătălina Ponor, la sol și bârnă.

Numeroși invitați din lumea sportului la Cluj

Nu putea lipsi de la această ediție de la Cluj „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, cea care este și ambasadorul Campionatelor Europene de Gimnastică, iar dintre personalitățile din lumea sportului îi trecem în revistă pe Mircea Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, clujeanca Sonia Iovan, prima gimnastă din România medaliată la Jocurile Olimpice de Vară de la Melbourne 1956 și cea care alături de Narcisa Leuștean au adus României primele medalii la Europene din istoria gimnasticii românești. președintele Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe, preşedintele Uniunii Europeane de Gimnastică, Georges Guelzec.

Gala a fost deschisă de reprezentanția lotului național de gimnastică aerobică, reprezentat de Corina Constantin, Bianca Horgovan, Lavinia Panaete, Bianca Becze, Mădălina Cioveie, Dacian Barna, Lucian Săvulescu, Mircea Zamfir şi Gabriel Bocşer, Steliana Stoenescu şi Marian Broţei, coordonaţi de Maria Fumea şi Mariana Mezei

Tot în cadrul spectacolului care a deschis Europenele de gimnastică din Sala Polivalentă Cluj au avut loc și reprezentațiile gimnastelor din proiectelor coordonat de Mariana Bitang, „Țară, țară, vrem campioane”, iar pe holurile polivalentei spectatorii au putut asista la o expoziţie inedită dedicată admiratorilor gimnasticii, cu fotografii din istoria gimnasticii româneşti.

 

În primele două zile ale Europenelor de Gimnastică au avut loc antrenamentele. Luni, 17 aprilie, a avut loc pregătirile băieților, iar marți a venit rândul fetelor. Probele de calificări la masculin au avut loc astăzi, urmând ca joi să aiba loc calificările la feminin.

Programul europenelor:

Joi, 20 aprilie 2017

10.00 – 12.00 GAF Calificări – Subdiviziunea 1

13.30 – 15.30 GAF Calificări – Subdiviziunea 2

16.00 – 18.00 GAF Calificări – Subdiviziunea 3

18.30 – 20.30 GAF Calificări – Subdiviziunea 4

Vineri, 21 aprilie 2017

13.00 – 15.45 GAM Individual compus – Finală

17.30 – 19.30 GAF Individual compus – Finală

Sâmbătă, 22 aprilie 2017

13.30 – 16.40 Finale Aparate – Ziua 1:

GAM – Sol, Cal, Inele
GAF – Sărituri, Paralele

Duminică, 23 aprilie 2017

13.30 – 16.40 Finale aparate – Ziua 2:

GAM – Sărituri, Paralele, Bară
17.00

GAF – Bârnă, Sol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.