Ghiță Mureșan: „România este foarte departe de nivelul baschetului european”

Fostul mare baschetbalist român, Ghiță Mureșan, a luat parte luni, 10 august, în parcarea Polus Center, la deschiderea celei de-a noua ediții a binecunoscutei tabere de baschet pentru copii, „Ghiță Mureșan Summer Camp”.

ghita muresan

Timp de patru zile, 120 de copii cu vârste cuprinse între 9-11 ani și 12-14 ani vor avea ocazia să învețe tainele baschetului de la singurul baschetbalist român care a jucat în NBA.

„Această competiție e importantă pentru copii să se distreze, să învețe baschet, să își facă prieteni și să plece acasă fericiți. Anul trecut am avut 60 de locuri, dar anul acesta avem puțin mai multe.

După ce mi-am încheiat cariera m-am gândit că trebuie să dau ceva înapoi baschetului și Clujului, iar singurul lucru pe care pot să îl dau înapoi este baschetul, prin aceste camp-uri de vară. Când am început prima tabară de vară de baschet la Cluj, în România nici nu s-a auzit de așa ceva. Sper să se mai facă și în alte părți asemenea competiții. E important să aduni copiii într-un loc organizat, să se mai recreeze la aer curat, să nu stea tot timpul în fața calculatorului”, a declarat Ghiță Mureșan.

„Sunt multe programe de sport pentru copii în ziua de azi”

„Copiii cred că fac mai mult sport în ziua de azi și pentru a face sport au nevoie de un program, iar în ziua de azi sunt multe astfel de programe de sport pentru copii decât erau în urmă cu câțiva ani. Îmi spun mulți copii că vor să ajungă ca mine, dar important e ca acum să se bucure de moment și unde vor ajunge vor ajunge”, a mai spus fostul baschetbalist.

„Sunt foarte mândru de fiul meu”

„Să știți că sunt foarte mândru de fiul meu, joacă baschet foarte bine, învață foarte bine, a avut o vară extraordinar de încărcată, am avut posibilitatea să merg cu el prin toată America la turnee și să-l văd jucând baschet și să mă bucur de el”, a spus Ghiță după ce a fost întrebat de evoluțiile fiului său.

Sfaturi de la Big Ghiță pentru tineri

„Ceea ce trebuie să faci în baschet este să muncești, să muncești, să muncești și să repeți același lucru până reușești să faci ce vrei tu”.

Despre Liga Națională de baschet din România.

„Sper ca Asesoft să fie ultima echipa care va dispărea din baschet. Asta e viața, din păcate. Ceea ce pot să fac eu este să urez succes Clujului, atât pot face, totul depinde doar de ei. Competiția cred că este foarte mare și sper să fie așa, să nu începem campionatul cu o campioană pentru că scopul este să fie o competiție bună și să plece oamenii de la sală fericiți că or văzut un spectacol bun.

România are foarte mult de lucru să se lupte cu baschetul european, suntem încă departe, asta este. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar încă suntem foarte departe de baschetul european. Avem încă mulți mulți ani de muncă, poate în 15-20 ani vom ajunge acolo. Trebuie să schimbăm antrenori, să mai aducem antrenori și jucători străini, să mai trimitem antrenori tineri la pregătire la alte cluburi din Europa, dar încă suntem departe. În Europa baschetul a crescut, în România a rămas la același nivel și din păcate suntem într-o gaură mare”, a declarat Ghiță Mureșan despre baschetul din România.

ghita muresan summer camp 2015_6-w800-h600

ghita muresan summer camp 2015_5-w800-h600

ghita muresan summer camp 2015_4-w800-h600

ghita muresan summer camp 2015_3-w800-h600

ghita muresan summer camp 2015_2-w800-h600

ghita muresan summer camp 2015_7-w800-h600

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.