„Gospodarul” Emil Boc, priceput la toate! Edilul a pus umărul și la montarea primilor senzori de parcare din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au supervizat instalarea senzorilor din proiectul „City Parking” în zona I a municipiului, sistemele fiind deja instalate în zona ANAF, pe Aleea Învățătorului, respectiv în Piața Ștefan cel Mare.

Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile V. Babeș, Samuel Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

Edilul Clujului chiar a pus și el umărul la instalarea unui senzor din zona Pieței Ștefan cel Mare, într-un nou exercițiu de imagine în stilu-i caracteristic.

Prin City Parking, conducătorii auto vor fi ghidați către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I. În total, peste 1.200 de senzori vor fi instalați și conectați la aplicația server.

Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creșterea calitatea vieții cetățenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziția Clujului de Hub european de digitalizare și inovare.

Mai multe informații:

Prin proiectul City Parking (Android / iOS), clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil (smartphone), care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I). Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații. Pentru cetățean, va fi suficient să instaleze aplicația City Parking și astfel să aibă la îndemână o hartă “real-time” utilă pentru parcare în unele dintre cele mai circulate zone din oraș.

Câștigătorul licitației pentru implementarea noului sistem de parcare în zona centrală este Telekom România Communications, cu subcontractantul clujean Life Is Hard. Valoarea contractului este de 956.026 lei (fără TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.