Grad de ocupare record şi proiecte ambiţioase de viitor la hotelul Univers T

În cadrul programului de vizitare a tuturor celor 41 de entităţi care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, Preşedintele Mihai Seplecan s-a deplasat joi, 22 octombrie 2015, la Complexul hotelier „Univers T”, unitate preluată de forul administrativ judeţean în anul 1992 şi care trece printr-un amplu proces de modernizare.

univers T cluj

În cadrul discuţiilor purtate cu acest prilej, managerul unităţii hoteliere, Valentin Lungu, directorul unității, a făcut o descriere a activităţii derulate de această entitate, prezentând proiectele realizate în ultima perioadă de timp, investiţiile în modernizarea hotelului, precum şi realizările echipei pe care o conduce. În acest context, domnia sa a reafirmat faptul că în prezent „Univers T” are unul dintre cele mai mari grade de ocupare dintre hotelurile din Cluj.

Astfel, numai în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2015, Hotelul „Univers T” a vândut nu mai puţin de 4.042 camere, cazând 6.061 de clienţi, gradul de ocupare pe cameră fiind de 75.77 %, iar cel pe pat de 56.78 %, durata medie a sejurului fiind de 1,43 nopţi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014 în care gradul de ocupare al camerelor pe trimestrul al III-lea, a fost de 72.41 %.  În ceea ce priveşte centrul de conferinţe, în perioada analizată, respectiv 1 iulie-30 septembrie 2015, acesta a găzduit diverse evenimente pe parcursul a 70 de zile, numărul total al participanţilor ridicându-se la aproximativ 3.100 de persoane. Nu în ultimul rând, restaurantul hotelului a deservit în trimestrul al III-lea peste 80 de evenimente, însumând circa 2.100 de persoane.

Astfel, pe lângă îmbunătățirea şi diversificarea serviciilor, respectiv creşterea portofoliului de clienți, care se reflectă deja în creşterea cifrei de afaceri a societăţii, în perioada imediat următoare SC „Univers T” intenţionează să demareze lucrările de renovare-modernizare la amfiteatrul de 310 locuri, precum şi a lucrărilor de  modernizare a bazei sportive proprii, formată actualmente din 5 terenuri de tenis descoperite. Proiectul vizează amenajarea a două terenuri de tenis acoperite, două în aer liber, iar un teren de tenis va fi transformat în teren de fotbal sintetic. Acestea vor fi dotate cu nocturnă şi supravegheate video şi vor avea servicii conexe precum duşuri, vestiare, băi, parcare, încălzire (cele acoperite), închirieri echipamente sportive, etc. De asemenea, deasupra corpului anex cu servicii va fi creată o terasă unde se vor putea servi băuturi diverse, deserturi, gustări, etc. În plus, conducerea Univers T doreşte amenajarea cabanei de la Călăţele Pădure pentru a putea fi reintrodusă în circuitul turistic, cabană care se află acum într-o stare relativ precară. După finalizarea acestor lucrări, unitatea va avea un centru de conferinţe extrem de competitiv, o cabană şi o bază sportivă şi de agrement moderne, care vor genera venituri suplimentare importante, directe şi indirecte şi care vor întregii oferta complexului hotelier Univers T.

Sunt extrem de plăcut surprins de ceea ce am întâlnit în această unitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean iar performanţele de aici dovedesc faptul că managementul public poate fi la fel de performant ca şi cel privat! De altfel, consider că nu sunt întâmplătoare, în acest context, nici numeroasele distincţii şi premii câştigate de Univers T în ultimii ani şi nici faptul că atât membrii Case Regale a României cât şi numeroase alte personalităţi ale vieţii publice, din sectorul de business sau din showbiz au ales să devină clienţi fideli ai hotelului.  Angajaţii acestui hotel, în frunte cu managerul, au înţeles că formează o echipă al cărui scop este acela de a performa şi de a transforma Univers T într-una dintre unităţile de elită ale sectorului HoReCa clujean, fapt pe care, în opinia mea, l-au şi realizat deja. Impresionat fiind de tot ceea ce am văzut şi de calitatea dotărilor şi a serviciilor, îndemn clujenii şi toţi turiştii care ne tranzitează judeţul să apeleze cu încredere la serviciile Univers T, convinşi fiind că vor fi mulţumiţi şi vor decide să revină de fiecare dată, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Reamintim faptul că Hotelul „Univers T” reprezintă locaţia ideală atât pentru călătorii de afaceri, cât și pentru cei veniţi să exploreze atracţiile oraşului şi împrejurimile acestuia. Unitatea oferă servicii complete pentru evenimente corporate, congrese, conferinţe, simpozioane şi seminarii sau evenimente private precum aniversări, nunţi, banchete şi catering. În acest scop, hotelul are la dispoziţie un restaurant cu o capacitate de 220 locuri, cu posibilitatea de compartimentare în două saloane, două terase de vară cu o capacitate de 75 de locuri fiecare, un centru de conferinţe compus din 4 săli cu o capacitate cuprinsă între 25 şi 90 de locuri fiecare, dotate cu sisteme audio-video de ultimă generaţie. În ceea ce priveşte hotelul, Univers T oferă clienţilor 58 de camere dintre care 10 camere duble cu pat matrimonial, 42 camere twin (2 paturi), 2 suite cu pat matrimonial, 3 apartamente şi un apartament VIP.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.