HCM Constanța a castigat Cupa României la handbal masculin după o finală dramatica

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA

HCM Constanța s-a impus in finala Cupei Romaniei la handbal masculin, duminică, în Sala Olimpia din Ploiești, impotriva formatiei Știința Municipal Dedeman Bacău cu scorul de 45-44. Partida a fost decisa în urma aruncărilor de departajare.

HCM a câștigat a treia finală consecutivă contra Științei, după cele de la Baia Mare (2012, 30-25) și Brașov (2013, 34-23), și are în total șase cupe în palmares, în timp ce Știința Municipal Dedeman Bacău încă este în căutarea primului.

După un început echilibrat, Știința s-a desprins la patru goluri pe tabela de marcaj, 6-2 (min. 9), avansul crescând chiar la cinci goluri, 11-6 (17). HCM s-a apropiat la trei goluri, 9-12 (20), dar la pauză Știința a intrat cu un plus de cinci goluri, 17-12, după ce a avut un avantaj maxim de șase (15-9, min. 24).

În partea secundă, campioana a forțat însă nu a reușit să se apropie la mai puțin de patru goluri, dar Știința a avut un zvâcnet și a dus scorul de 27-20 (min. 50). HCM a fost autoarea unei reveniri de senzație, cu șapte goluri consecutive, egalând în min. 58, 27-27. Finalul a fost dramatic, băcăuanii obținând o aruncare de la 7 metri când mai erau 22 de secunde, urmată de protestele băncii tehnice constănțene. Ghiță a transformat, după care HCM a obținut și ea o aruncare de pedeapsă, marcată de Șimicu (28-28), iar meciul a intrat în prelungiri.

Prelungirile au început într-o formulă inedită, cu câte patru jucători și un portar de fiecare parte, după eliminările dictate în ultimele momente ale timpului regulamentar. Știința a avut 30-28, Constanța a marcat de trei ori la rând, iar Ghiță a marcat în ultimele secunde și s-au mai desfășurat două reprize de prelungiri. Cele două echipe nu au reușit să se desprindă nici de data aceasta, Șimicu aruncând în bară în ultima secundă, la scorul de 36-36.

La aruncările de la 7 metri cele două echipe au mers cap la cap, menținând suspansul, dar în cele din urmă HCM a reușit să își adjudece trofeul. După 80 de minute de joc și aruncări de la 7 metri scorul final a fost de 45-44 (12-17, 28-28, 31-31, 36-36).

Au evoluat echipele:

HCM: Mihai Popescu, Ionuț Stănescu — Laurențiu Toma (9 goluri), Bogdan Criciotoiu (2+1), Alex Csepreghi (1+3), Bogdan Șoldănescu, Marius Stavrositu (4+3), Marius Novanc (4), Albert Cristescu (1), Alexandru Șimicu (11+1), Branislav Angelovski, George Buricea (3), Predrag Vujadinovic (1+1). Antrenor: Zvonko Sundovski.

Știința: Răducu Tamaș, Ștefan Grigoraș — Mihai Bujor (2), Michelin Celestin, Cristian Ghiță (7+2), Dragoș Iancu, Ferreira Uelington Da Silva (2+3), Ionuț Ramba (11+2), Ionuț Rotaru (5+1), Martin Johannson (1), Victor Vârtic, Cristian Fenici, Vladimir Rusia (2), Rareș Păunică (1), Alexandru Tărîță (5), Gabriel Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.